Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Nyt pis­te­tään jalalla ko­reas­ti – Ruo­ko­lah­den la­va­tans­si­ke­sä alkoi vii­mein­kin hei­nä­kuus­sa

Ruokolahden lavalla lavatanssikesä startattiin hieman normaalia myöhemmin. Normaalisti kausi alkaa toukokuussa, tänä vuonna tanssit aloitettiin heinäkuussa.

Paavolassa sijaitseva Ruokolahden lava on perinteikäs lavatanssipaikka. Jo vuodesta 1956 ihmisiä tanssittanut Ruokolahti sijaitsee kauniilla paikalla, Siikajoen rantatörmällä. Keskiviikkona esiintymässä oli varsin nimekäs yhtye, nimittäin Finlanders. Parkkipaikka tuntui olevan ääriään myöten täynnä. Keli oli harmittavan sateinen, mutta se ei tuntunut tanssikansaa haittaavan. Lippujonossa korviin kantautui iloinen puheensorina. Liekö tätä tansseihin pääsemistä oli osan kohdalla odotettu kauan. Ilmassa tuoksui makkara, ja makkarakojulla iloinen myyjä väläytti hymyn. Aikaa ei ollut hukattavaksi – oli aika kurkistaa sisään ja saada ensikosketus siihen siihen miltä näyttää lavatansseissa.

Paavolan nuorisoseuran puheenjohtaja Susanna Hanhela kertoo, että normaalina aikana Ruokolahden lavalla tanssijoita on noin 500-600.

– Tänä kesänä ei olla ihan noihin lukemiin päästy, mutta kuitenkin puhutaan sadoista ihmisistä.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.