Mainos

Oletko ta­lous­hal­lin­non asian­tun­ti­ja ja aivan tyy­ty­väi­nen työ­hö­si? Lue silti tämä – ”Col­le­qium sopii ih­mi­sel­le, joka haluaa tulla ta­lous­hal­lin­non alalla todella hy­väk­si”

Colleqiumiin haetaan uutta asiantuntijaa. Hakijalta odotetaan halua kehittyä, uskallusta ottaa vastuuta, hyviä tiimityöskentelytaitoja ja ripaus huumorinsietokykyä.

Pia Kuha on ollut Colleqiumilla töissä nyt seitsemän vuotta. Hän tuli taloon suoraan koulusta ja on ehtinyt nähdä yrityksen kasvun vuosien varrella samalla kun on itse kehittynyt taloushallinnon asiantuntijaksi.
Pia Kuha on ollut Colleqiumilla töissä nyt seitsemän vuotta. Hän tuli taloon suoraan koulusta ja on ehtinyt nähdä yrityksen kasvun vuosien varrella samalla kun on itse kehittynyt taloushallinnon asiantuntijaksi.

Oululaiseen Colleqiumiin haetaan uutta asiantuntijaa. Colleqium on taloushallinnon asiantuntijayritys, jonka asiakaskunta on monipuolista ja vaihtelevaa.

Vuonna 2010 perustetun Colleqiumin yrittäjät Janne Leinonen ja Jouko Saarimäki myöntävät, että kokeneiden taloushallinnon asiantuntijoiden löytäminen on hankalaa, sillä hyvät tekijät eivät hevillä vaihda työpaikkaa.

Leinonen ja Saarimäki ovat yhtä mieltä siitä, että koko kirjanpitoala on muuttunut vuosien varrella paljon. Ennen sorminäppäryydestä oli suuri hyöty, kirjanpitoa paukutettiin tietokoneelle manuaalisesti ja toimistoissa operoitiin mappien kanssa.

Nyt monet taloushallinnon yritykset ovat muuttuneet asiantuntijaorganisaatioiksi, joissa työt tehdään sähköisesti ilman turhia papereita. Leinonen ja Saarimäki uskovat, että yksi Colleqiumin suurimmista valttikorteista on, että jokaisella Colleqiumin asiantuntijalla on mahdollisuus kehittyä aina vain paremmaksi ammattilaiseksi.

”Meillä annetaan aikaa itsensä kehittämiseen. Colleqium sopii ihmiselle, joka haluaa tulla tällä alalla todella hyväksi”, Leinonen sanoo.

”Voi sanoa, että Colleqiumissa mennään osaamiskylki edellä, sillä asiantuntijayrityksessä kaikki perustuu osaamiseen. Sen huomaa ihan konkreettisessa työnteossa eikä se ole mitään sanahelinää”, Saarimäki lisää.

Mahdollisuus kehittyä aina vain paremmaksi taloushallinnon asiantuntijaksi

Jouko Saarimäki uskoo, että ihminen on sitä tyytyväisempi työhönsä, mitä paremmin hän sen taitaa. Vahva osaaminen tuo itseluottamusta. Työhyvinvoinnille on tärkeää, että ihminen kokee olevansa tarpeellinen ja tekevänsä merkityksellistä työtä.

”Jokaisella on omat henkilökohtaiset motivaationsa. Minulla itselläni se on käytännön tekeminen: nautin siitä, kun opin ja kehityn ja saan tehdä työtä, jolla on merkitystä muille ihmisille”, Saarimäki sanoo.

Janne Leinonen nostaa esille kolme tärkeää aluetta, jotka taloushallinnon ammattilaisen olisi hyvä taitaa: kirjanpidon ja verotuksen substanssiosaamisen, järjestelmäosaamisen ja asiakaspalveluosaamisen. Myös ongelmanratkaisukykyä on hyvä olla mukana.

”Haemme porukkaamme itseohjautuvaa, vastuullista ja jo kokemusta kerryttänyttä asiantuntijaa. Sellaista, joka ei pelkää ottaa vastuuta. Myös huumorintajua ja huumorinsietokykyä olisi hyvä olla”, Leinonen naurahtaa.

Jouko Saarimäki mainitsee Colleqiumin menestyksen salaisuudeksi yrityksessä työskentelevät ihmiset. "On onni, että meille on löytänyt juuri nämä ihmiset töihin", Saarimäki sanoo.
Jouko Saarimäki mainitsee Colleqiumin menestyksen salaisuudeksi yrityksessä työskentelevät ihmiset. "On onni, että meille on löytänyt juuri nämä ihmiset töihin", Saarimäki sanoo.

Sekä Janne Leinonen että Jouko Saarimäki ovat yhtä mieltä siitä, että itsensä kehittäminen ja kova työ pitää näkyä myös tilillä.

”Kirjanpidonhan voisi sanoa olevan yleisesti matalapalkka-ala ja sitä me haluamme olla muuttamassa. Siinä on selkeä epäsuhta, mikä on kirjanpitäjien palkkataso verrattuna työn vastuullisuuteen. On tärkeää, että hyvä työ näkyy palkassa. Meillä on olemassa tulospalkkaus: kun työt hoidetaan hyvin, se näkyy ihan konkreettisesti palkassa jo hyvän normaalipalkan lisäksi”, Saarimäki sanoo.

Kun on vapautta, on myös vastuuta

Moni Colleqiumiin tulleista asiantuntijoista on tullut Colleqiumille suoraan koulun penkiltä.

Niin teki myös Pia Kuha, joka on ollut talossa seitsemän vuotta. Kun Kuha tuli Colleqiumille ensimmäistä kertaa harjoitteluun, hän hoiti kirjanpitoa kahdestaan Saarimäen kanssa. Nyt Colleqiumilla työskentelee kahdeksan asiantuntijaa.

Seitsemän vuoden aikana Kuha on oppinut Colleqiumilla valtavasti.

”Aluksi, kun työntekijöitä oli vähän, kaikkien piti tehdä vähän kaikkea. Nyt, kun uusia työntekijöitä on tullut vuosien varrella lisää, se tarkoittaa myös sitä, että jokaisella on mahdollista tehdä töitä juuri omalla vahvuusalueellaan”, Kuha sanoo.

Colleqiumissa työskentelevät asiantuntijat ovat luoneet työpaikalle oman kulttuurin ja lanseeranneet sille oman terminkin: collelaisuus.

”Minulle se on vastuuta ja vapautta. Minulle annetaan vastuuta, mikä taas antaa myös vapautta. Jokainen huolehtii omista töistään ja siihen luotetaan. Colleqiumilla välitetään työntekijöistä ja asiakkaista.”

Asiantuntijoilla on mahdollista tehdä etätöitä ja sovittaa oman elämänsä menot työhön hyvin. Pia Kuha kertoo esimerkkinä erään kevään, jolloin hän vietti kolme viikkoa Jenkeissä.

”Se sujui todella hyvin. Valitsin aina jonkin kivan kahvilan, jonne menin tekemään kirjanpitoa. Edes aikaero ei haitannut”, Kuha kertoo.

Colleqiumilla käytetään kahta johtavaa taloushallinnon järjestelmää, Netvisoria ja Procountoria. Janne Leinonen toivoo hakijalta järjestelmäosaamisen lisäksi kirjanpidon ja verotuksen substanssiosaamista ja asiakaspalveluosaamista – sekä ripausta huumorinsietokykyä.
Colleqiumilla käytetään kahta johtavaa taloushallinnon järjestelmää, Netvisoria ja Procountoria. Janne Leinonen toivoo hakijalta järjestelmäosaamisen lisäksi kirjanpidon ja verotuksen substanssiosaamista ja asiakaspalveluosaamista – sekä ripausta huumorinsietokykyä.

Hyvä tiimi on kaiken a ja o

Colleqiumilla on sekä Leinosen, Saarimäen että Kuhan mielestä hyvä, rento ja lämmin tunnelma. Töihin on mukava tulla joka aamu.

”Minun mielestäni meillä on aika kiva ja rempseä työilmapiiri. Haluamme, että työn ja muun elämän välillä säilyy balanssi ja työntekoa voidaan sovittaa hyvin omaan elämään”, Saarimäki sanoo.

Kun Pia Kuhalta kysyy, minkälainen työporukka Colleqiumilla on, hän vastaa vaatimattomasti: paras.

”Vaikka aiheena ovat numerot ja verotus, mikä voi olla välillä kuivaakin, tärkeintä on, että ympärillä on mukavat ihmiset. Meillä on rento ja hauska, asiantunteva porukka, jossa keskustellaan paljon asioista. Meillä kukaan ei varmasti jää yksin”, Kuha sanoo.

Saarimäki on täysin samaa mieltä Kuhan kanssa.

”Hyvä tiimi muodostuu erilaisista ihmisistä, joista jokaisella on omat vahvuutensa. Ylipäätään oikeat ihmiset ovat se, mikä on Colleqiumin menestyksen salaisuus. On onni, että meille on löytänyt juuri nämä ihmiset töihin”, Saarimäki sanoo.

Oletko taloushallinnon ammattilainen? Ilmianna itsesi ja hae mukaan Colleqiumin porukkaan: https://colleqium.fi/rekrytointi/.

Tutustu yritykseen osoitteessa https://colleqium.fi/.