Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ollaan ylpeitä upeista mu­seois­tam­me

Viime vuonna Raahen museoissa kävi lähes 21 000 vierailijaa. Kasvua edellisvuoteen oli noin 4 000 kävijää.

Raahen kaupunki hakee parhaillaan palvelukseensa museomestaria, jonka tulee täyttää eläkkeelle jääneen museon konservaattori Jouko Turusen suuret saappaat. Museomestarin tehtävä on tärkeä, sillä museotoiminnalla näyttelyineen ja tapahtumineen on merkittävä rooli kaupungin kulttuurin ja identiteetin rakentamisessa.

Omassa toimintaympäristössään museot harvoin saavat ansaitsemaansa arvostusta. Niiden oletetaan toimivan ikään kuin automaattisesti ja itsestään. Museon ovien ajatellaan olevan aina auki, jotta Raaheen poikkeavat vieraat voidaan viedä sinne viihtymään.

Raahen museoilla on mainetta ja ikää, sekä kiinteistömassaa seitsemän museorakennuksen verran. Merkittävimmät ovat tietysti Pakkahuoneen museo Suomen vanhimpana paikallismuseona, kansalaiskeräyksestä ja lahjoituksista kunnostusapua saanut Kruununmakasiini sekä Raahen omaa paikallishistoriaa vahvasti esittelevä Soveliuksen talo. Tällä hetkellä tätä kokonaisuutta pyörittää museonjohtaja, kokoelma-amanuenssi ja kaksi museosihteeriä.

Oman museomme arvostaminen tahtoo helposti unohtua.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.