Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Oma­Ve­ros­sa häiriö ve­ro­il­moi­tus­ten mää­rä­päi­vä­nä lähellä puol­ta­yö­tä – li­sä­ai­kaa 11.5. mää­rä­päi­vän ve­ro­il­moit­ta­jil­le per­jan­tai­hin 14.5. asti

Tällä hetkellä OmaVero toimii, ja veroilmoituksia voi jättää normaalisti.
Tällä hetkellä OmaVero toimii, ja veroilmoituksia voi jättää normaalisti.
Kuva: Linnea Ohtamaa

OmaVerossa oli tiistai-iltana 11. toukokuuta kello 23.15 alkaen häiriöitä, joiden takia osa asiakkaista ei päässyt täydentämään veroilmoitustaan.

Häiriön takia Verohallinto on päättänyt jatkaa niiden henkilöasiakkaiden veroilmoittamisaikaa, joiden määräpäivä oli tiistai 11. toukokuuta. Asiakkaat saavat lisäaikaa perjantaihin 14. toukokuuta kello 23.59 asti.

Kun toimii jatkettuun määräaikaan mennessä, myöhästymismaksua ei määrätä.

Veroilmoittamisen määräpäivä oli tiistaina noin 1,7 miljoonalla asiakkaalla. Verohallinnon arvion mukaan eilisen määräpäivän asiakkaista lähes kaikki olivat saaneet jätettyä veroilmoituksensa normaalisti joko eilen tai jo aiemmin.

Kirjautumisia OmaVeroon oli tiistaina yhteensä 164 000 ja veroilmoituksia lähetettiin noin 45 000 kappaletta. Häiriön takia ilmoittaminen estyi tai keskeytyi muutamalla sadalla, maksimissaan tuhannella asiakkaalla, kertoo OmaVeron tuoteomistaja Joonas Jarva.

Jarvan mukaan kyseessä oli tekninen häiriö.

Tällä hetkellä OmaVero toimii, ja veroilmoituksia voi jättää normaalisti. Myös arvonlisäveron ilmoittaminen ja maksaminen toimii normaalisti.