Raahen Seudun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Opin­to­tu­ki pa­kot­taa opin­to­lai­naan, jolloin vel­ka­van­keus ja kierre alkaa

Lukijalta On tutkittua, että tammikuussa 2021 opintolainaa nostettiin enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Opiskelijat ovat myöskin kritisoineet, että heidät pakotetaan velkaantumaan opintojen aikana entistä voimakkaammin. Nuorilla ei välttämättä ole vielä osaamista ja ymmärrystä rahankäyttöön, eivätkä välttämättä osaa suunnitella talouttaan samalla tavalla kuin aikuiset. Entä sitten, kun valmistutaan ammattiin niin otetaanko sitten asuntolainaa? Entä hankitaanko auto lainalla? Entä tuleeko jossain kohtaa se tilanne, että velkarahaa maksetaan lainalla? Otettuja lainoja maksetaan myös pitkään, eikä niistä niin vain pääse eroon. Liian pieni opintotuki ajaa myös pikavippeihin, jotkut lainaavat kavereilta. Etenkin pikavipit tuottavat jatkossa hankaluuksia.

Toki onhan kouluttautuminen aina kannattavaa, mutta omasta mielestäni sitä ei tule tehdä sillä tavalla, että nuorena ajetaan jo velkavankeuteen ja velkakierteeseen.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.