Mainos: Lataa Raahen Seutu -so­vel­lus ja lue uu­tis­vir­taa pu­he­li­mes­sa tai tab­le­tis­sa - ohjeet tästä

Tilaajille

Pää­siäi­se­nä pöytä notkuu

Pääsiäiseen liittyy paljon erilaisia ruokia, sillä perinteisesti pääsiäinen päätti 40 päivää kestäneen paastonajan, joten pöytä katettiin herkuilla.

Pääsiäiseen kuuluvat lammas- ja karitsaruoat, pääsiäismunat sekä perinteiset jälkiruoat, mämmi ja pasha. Tuoreempia pääsiäispöydän tulokkaita ovat erilaiset rahka- ja sitrusherkut.

Lampaanpaisti lienee perinteisin pääsiäispöydän juhlaruoka. Lampaanviulun voi hyvin korvata vaikka karitsanpadalla, joka sopii niin arkeen kuin juhlaan, ja se vain paranee uudelleen lämmitettynä.