Pal­ve­lu­kes­kus Ukon­mä­ki on lai­tet­tu myyn­tiin

Hoivapaikkoja on noin 50.

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.

Raahen kaupunginhallitus on päättänyt myydä Vihannissa sijaitsevan Palvelukeskus Ukonmäen. Rakennus on ollut myynnissä nettihuutokaupassa tiistaista lähtien.

Rakennuksessa toimii nykyisin Raahen hyvinvointikuntayhtymälle vuokrattu ikäihmisten asumispalveluyksikkö. Hoiva-asuinpaikkoja on noin 50.

Kaupunginhallitus perustelee ratkaisua sillä, että Palvelukeskus Ukonmäen myynti on osa ratkaisua, jolla halutaan varmistaa vanhustenhuollon riittävä palvelutarjonta Vihannin kaupunginosassa myös tulevaisuudessa.

–Sitä myydään, jotta saisimme turvattua nämä palvelut Vihannissa. Vihanti on tällä hetkellä maakuntauudistuksessa valkoinen alue, eli siellä ei ole mitään merkintää, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jarmo Myllymäki taustoittaa.

Palvelukeskus Ukonmäen tiloissa on ollut Myllymäen mukaan sisäilmaongelmia. Myös tulosaluejohtaja Mervi Koski Raahen hyvinvointikuntayhtymästä muistuttaa, että tilat kaipaavat remonttia.

–Ukonmäen kiinteistö ei ole tämänkuntoisena paras mahdollinen. Se on osin aika vanha ja siellä on tiettyjä puutteita, joista ollaan keskustelu ja viestitty Raahen kaupungin suuntaan, Koski kertoo.

Huutokauppa päättyy 22.9. Minimihinta on 1,8 miljoonaa euroa. Jos kauppoja ei synny, mitä kaupunki aikoo tehdä sen jälkeen?

–Ajatus on se, että jos joku toimija ostaisi rakennuksen ja jatkaisi toimintaa jossakin muodossa. Olemme ongelmissa, jos kukaan ei osta. Jollakin lailla asia kuitenkin pitää hoitaa, Jarmo Myllymäki alleviivaa.

Päivitetty 5.9. klo 15.54. Lisätty Myllymäen ja Kosken kommentit.