Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Par­ha­lah­den Ka­las­ta­jain­seu­ra pe­las­tet­tiin pulasta

Pyhäjoen valtuusto hyväksyi muristen Parhalahden Kalastajainseuran raha-avustuksen väylän ruoppauskuluihin.
Pyhäjoen valtuusto hyväksyi muristen Parhalahden Kalastajainseuran raha-avustuksen väylän ruoppauskuluihin.

Parhalahden Kalastajainseura otti ja ruoppautti Tankokarin venesatamaan johtavan väylän kuluneena kesänä. Ruoppauksesta aiheutuneen laskun suuruus yllätti seuran nokkamiehet, ja seura on joutunut hakemaan raha-avustusta Pyhäjoen kunnasta.

Kalastajainseuran raha-apuhakemusta käsitellyt Pyhäjoen valtuusto myönsi laskun maksamiseen keskiviikkona 25000 euron avustuksen – nyreissään. Kalastajainseura pelastettiin pulasta yksimielisesti mutta ei ilman kritiikkiä.

Kunnanjohtaja Matti Soronen hirvitteli tilannetta, jossa kansalaisyhteiskunta lähtee hankkeisiin, joista se ei tiedä, mitä ne maksavat, ja jotka lankeavat kunnan maksettaviksi.

Matti Pahkala (kesk) näki tilanteessa jotain hyvääkin.

–Tämä hanke on toteutettu kansalaisyhteiskunnan avulla tehokkaammin, kuin jos kunta olisi siinä huseerannut, Pahkala arvioi.

Mauri Virkkunen (kesk) katsoo, että uudet vastaavat tilanteet pitää ehkäistä.

–Tässä on kuitenkin vaarana, että kunnasta tulee rahastusautomaatti. Tämä voi olla päänavaus siihen, että käsistä karkaavat hankkeet maksatetaan kunnalla, Virkkunen sanoi.

Laskun suuruutta kauhisteli Niko Rantanen (kesk).

–Tämä on yhden seuran avustussummaksi aika suuri, ja tuntuu hurjalta, sillä sivistyslautakunnassa pohditaan avustusasioita koko ajan, Rantanen sanoi.

Eija Flinkin (vas) mukaan Parhalahden Kalastajainseura aikoo maksaa kunnalle 10000 euroa takaisin ensi vuonna, kunhan se saa avustusrahaa Fennovoimalta.