Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pekka saa sep­pe­leen­sä ja Fiia hat­tun­sa


Korona pisti suunnitemat uusiksi. Pekanpäivät tuttuine seremonioineen toteutetaan tänä kesänä videolähetyksinä, joita voi seurata maksutta ja kirjautumatta Raahen Seudun verkossa.
Korona pisti suunnitemat uusiksi. Pekanpäivät tuttuine seremonioineen toteutetaan tänä kesänä videolähetyksinä, joita voi seurata maksutta ja kirjautumatta Raahen Seudun verkossa.
Kuva: Vesa Joensuu

Perinteiset Pekanpäivien järjestelyt menivät tänä vuonna uusiksi, kun koronaviruksen leviämiseen tähtäävät rajoitustoimenpiteet estivät yli 500 hengen kokoontumiset. Nykyisille ja entisille raahelaisille tärkeästä kotiseututapahtumasta ei kuitenkaan haluttu luopua, vaan tuttua ohjelmaa tarjoillaan internetissä Raahen kaupungin ja Raahe-seuran suunnittelemina ja Tuupa Recordsin kuvaamina videolähetyksinä, joita voi seurata Raahen Seutu -lehden verkkosivuilla osoitteessa www.raahenseutu.fi.

Neljä iltaa kestävä virtuaalinen iltanuotio käynnistyy ja päättyy musiikilla. Keskiviikkona 24. kesäkuuta virtuaaliset Pekanpäivät käynnistää tutusti Raahen nuorisotoimen Raatirolli ja kotiseutupäivät päättää lauantaina 27. kesäkuuta iltajuhlan jälkeen tanssittavat Pekkatanssit, joiden tahtiin voi pyörähdellä vaikka kotipatiolla. Siinä välissä voi seurata esimerkiksi Pekan kukittamista, Fiian hatuttamista, kotiseutuyhdistyksen lipunnostoa ja fanfaaria, monen tahon tervehdyksiä ja juhlapuhetta, jonka tänä vuonna pitää Ulla Aurio Vanha Raahe -yhdistyksestä.

Paikallishistoriakatsauksesta vastaa Raahen museon kokoelma-amanuenssi Miska Eilola, joka kertoo Suomen sodan vaiheista Raahen seudulla. Myös Raahe-seuran jäljittämä ja kultaseppä-muotoilija Päivi Harjuhaahdon uusiksi suunnittelema sydänkoru julkaistaan Pekanpäivillä.

Raaheen liittyviä musiikkiesityksiä on luvassa runsaasti. Pelkkää musiikkivideota virtuaaliset Pekanpäivät eivät kuitenkaan ole, vaan esimerkiksi lauantain iltajuhla toteutetaan juonnettuna tapahtumana. Raahen Seudun verkossa maksutta nähtävät videolähetykset alkavat joka ilta kello 18.