Rakastuneet: Lue Riikan ja And­re­win tarina tästä.

Poh­jois-Poh­jan­maal­la 94 uutta tar­tun­taa – eri­kois­sai­raan­hoi­toon jou­tu­mi­sen riski jopa 52-ker­tai­nen ro­kot­ta­mat­to­mil­la ko­ro­na­po­ti­lail­la

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL raportoi torstaina 673 uudesta koronatartunnasta Suomessa. Pohjois-Pohjanmaalla uusia tartuntoja todettiin 94, joista suurin osa on Oulussa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL raportoi torstaina 673 uudesta koronatartunnasta Suomessa.

Torstaina on kerrottu neljästä uudesta koronavirukseen liittyvästä kuolemasta koko maassa. Sairaalahoidossa olevien tuoreet luvut annetaan perjantaina. Keskiviikkona koko maassa sairaalahoidossa oli 206 koronapotilasta, joista 33 oli tehohoidossa.

Pohjois-Pohjanmaalla uusia tartuntoja todettiin 94, joista suurin osa on Oulussa. Kaupungissa on 39 uutta tartuntaa.

Utajärvellä tartuntoja todettiin 14 ja Raahessa seitsemän. Kuusi uutta tartuntaa on Kalajoella, Muhoksella ja Siikajoella. Limingassa on viisi tartuntaa ja Ylivieskassa kolme. Kaksi tartuntaa löytyi Kempeleessä, Pyhännällä ja Tyrnävällä. Pyhäjoella ja Sievissä on molemmissa yksi uusi tartunta.

Oulun yliopistollisessa sairaalassa on hoidettavana kuusi koronapotilasta oyskorona-sivuston mukaan. Määrä on vähentynyt eilisestä neljällä.

Rokotuskattavuus pitäisi kasvaa

Nykyisen arvion mukaan 80 prosentin rokotuskattavuus on mahdollista saavuttaa marraskuun alussa, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö (STM). 78 prosenttia yli 12-vuotiaista on saanut kaksi rokoteannosta Suomessa.

Sairaalahoidon tarpeen jatkuva lasku edellyttäisi sekä rokotuskattavuuden kasvua että tapausmäärien selvää vähenemistä, tiedottavat STM ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Viiden viime viikon aikana uusien erikoissairaanhoitoon tulleiden koronaviruspotilaiden viikoittainen määrä on vaihdellut 79 ja 129 potilaan välillä. Tehohoitoon tuli viime viikolla 22 uutta koronaviruspotilasta, mikä on seitsemän potilasta vähemmän kuin edellisellä viikolla.

Erikoissairaanhoitoon joutumisen riski on merkittävästi suurempi rokottamattomilla kuin kaksi kertaa rokotetuilla. Kahden viime viikon aikana rokottamattomat 12−79-vuotiaat ovat joutuneet koronavirustartunnan vuoksi erikoissairaanhoitoon 15 kertaa useammin kuin saman ikäryhmän kaksi kertaa rokotetut.

Erikoissairaanhoitoon joutumisen riski on ollut suurin 50–69-vuotiailla, rokottamattomilla henkilöillä. Heillä riski on 52-kertainen verrattuna saman ikäryhmän kaksi kertaa rokotettuihin.

Uusia koronatartuntoja on ilmaantunut Suomessa kahden viimeisen viikon aikana 133 sataatuhatta asukasta kohden, mikä on noin kuusi prosenttia vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana. Viikoittainen todettujen koronatapausten määrä on pysynyt neljä viikkoa samalla tasolla, noin 3 600–4 000 tapausta viikoittain.

Kello 12.03 juttuun on lisätty tieto torstain koronaluvuista.

Kello 12.58 juttuun on lisätty tieto koronaan liittyvistä kuolemista.