Raahen Seudun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Poliisi sel­vit­ti Vi­han­tia ja etenkin Yli­vies­kaa pii­nan­neen ryös­tö­sar­jan – epäilty jäi ve­rek­sel­tään kiinni kuu­la­pys­syn kanssa

Oulun poliisilaitos kertoo tiedotteessaan, että poliisin Raahen ja Ylivieskan tutkintaryhmät ovat selvittäneet ryöstösarjan.

Oulun poliisilaitos kertoo tiedotteessaan, että poliisin Raahen ja Ylivieskan tutkintaryhmät ovat selvittäneet ryöstösarjan. Sarjaa on esitutkinnassa tutkittu kahtena törkeänä ryöstönä ja neljänä törkeänä ryöstön yrityksenä.

Rikossarja ajoittui kuluvalle keväälle: 25.3.–8.4. Sarjan ensimmäinen teko tapahtui Vihannissa ja loput viisi Ylivieskassa.

Rikoksesta epäilty on noin 30-vuotias mies, joka on ollut vangittuna käräjäoikeuden päätöksellä 9.4. alkaen. Epäilty on esitutkinnassa tunnustanut syyllistyneensä rikoksiin.

Ryöstösaaliit, jotka sisälsivät vähäisen määrän käteistä, kaksi tupakka-askia ja kaksi sytkäriä, ovat jääneet kateisiin.

Poliisi kertoo turvautuneensa epäillyn tavoittamiseksi perinteisiin menetelmiin eli jalkautui kentälle ja varoitti kauppaliikkeitä ryöstöuhasta. Tämä tuotti tulosta: epäilty saatiin kiinni niin sanotusti verekseltään, kun hän oli kauppaliikkeessä aikomuksenaan ryöstää kassa.

Epäilyllä oli hallussaan muovikuula-ase, jollaista hän oli käyttänyt kaikissa ryöstösarjan rikoksissa.