Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Poliisi valvoo met­säs­tys­tä vii­kon­lop­pu­na

Elokuussa alkaa monen riistalajin metsästys. Niistä suosituimpia eli vesilintuja ja karhua saa metsästää perinteisesti elokuun 20. päivästä lähtien. Kauden aloitus osuu lauantaille, joten on odotettavissa, että liikkeellä on poikkeuksellisen runsaasti metsästäjiä. Poliisin tiedotteessa kerrotaan, että Oulun poliisilaitos valvoo metsästystä yhteistyössä Länsi-Suomen merivartioston, Kainuun rajavartioston sekä Metsähallituksen erätarkastajien kanssa. Valvonnan painopiste on yleisessä metsästyslain noudattamisessa. Vesilintujen metsästyksen yhteydessä viranomaiset valvovat myös vesiliikennettä.

Vesilintujen metsästyksessä ruokintapaikoilla ammutaan suurien lintumäärien vuoksi runsaasti laukauksia ja vilkkain metsästysajankohta osuu auringonlaskun tietämille. Usein viimeiset laukaukset ammutaan lähes pimeässä taivaan tai veden kajoa vasten, jolloin riistaeläimen tunnistaminen perustuu pelkästään eläimen silhuettiin, ja saaliiksi päätyy niissä olosuhteissa myös rahoitettuja lintuja.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.