Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Poo­ki­ris­tei­lyis­tä avaus ma­jak­ka­mat­kai­lun ke­hit­tä­mi­seen Raa­hes­sa: "Roh­kai­sem­me ve­nei­ly-yrit­tä­jiä"

Pekka Väisänen haluaa innostaa ihmisiä majakkamatkailuun.

Raahen pookit ovat saaneet tänä viikonloppuna yleisöä, kun Suomen Majakkaseura on vienyt jäsenistöään yhdessä MeriRaahen kanssa pookiristeilyille. Risteilyt ovat osa Suomen Majakkaseuran majakkamatkailukokeilua, jonka reitti kulkee Lohtajan Ohtakarista Ouluun.

Toiveena on, että majakkamatkailua tarjottaisiin alueella tulevaisuudessa laajemminkin. Pekka Väisänen Suomen Majakkaseurasta on sitä mieltä, Perämeren pookeissa eli tunnusmajakoissa olisi paljon nähtävää.

– Se historiahan tulee siitä, että valtiolla se väylänhoito ja luotsaus loppui suunnilleen Kristiinankaupunkiin, niin siitä pohjoiseen piti sitten kauppiaiden ja kaupunkien itse tehdä näitä tunnusmajakoita. Se tekee tästä niin ainutlaatuista.

Perämeren pookirannikko pitää sisällään entisen Oulun luotsipiirin osia Lohtajalta aina Tornioon saakka, ja Suomen Majakkaseuran sekä Väisäsen yksi projekti on kirjan kirjoittaminen alueen historiasta luotsauksen ja merimerkkien näkökulmasta.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi ke ja pe