Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Raa­he­lai­sel­le nai­sel­le eh­dol­lis­ta van­keut­ta kir­jan­pi­to­ri­kok­ses­ta ja ve­ro­pe­tok­ses­ta – kä­rä­jä­oi­keus katsoi teot ta­hal­li­sik­si ja tör­keik­si

Raahelaisen kommandiittiyhtiön vastuunalaisena yhtiömiehenä toiminut 37-vuotias nainen on tuomittu törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä veropetoksesta 1 vuoden ja 7 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi Oulun käräjäoikeus velvoitti naisen korvaamaan Verohallinnolle vältettyjä arvonlisäveroja ja tuloveroja yhteensä 58 204,98 euroa viivästyskorkoineen. Asianajajan palkkioita, oikeudenkäyntikuluja ja todistelukustannuksia hänelle tuli maksettavaksi yhteensä noin 5 200 euroa.

Saman hotelli- ja ravintola-alalla toimivan yhtiön toisen vastuunalaisen yhtiömiehen osalta syytteet törkeästä kirjanpitorikoksesta ja törkeästä veropetoksesta hylättiin. Hänen puolustusasianajajan noin 11 300 euron palkkio maksetaan valtion varoista.

Törkeän kirjanpitorikoksen osalta käräjäoikeus katsoo, että yhtiön kirjanpitoon oli jätetty kirjaamatta 51 300 euron edestä myyntituloja.

Lue tämä ja muut Raahen alueen uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_