Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Raahen en­nak­ko­ää­nes­tys­ak­tii­vi­suus nousi 50,1 pro­sent­tiin

Tiistaina päättyneen presidentinvaalin toisen ennakkoäänestyskierroksen äänestysprosentti oli ennätysmäisen korkea koko Suomessa, 45,7 prosenttia.

Raahessa äänestysinto pysyi korkealla tasolla loppuun saakka, ja Raahe oli Oulun vaalipiirin ainoa 50 prosentin rajan ennakkoäänestyksessä ylittänyt kunta. Raahen ennakkoäänestysprosentiksi muodostui toisella kierroksella 50,1. Ensimmäisellä kierroksella Raahen ennakkoäänestysprosentti oli hitusen matalampi 49,6 prosenttia.

Toisen vaalikierroksen ääniä Raahessa on tähän mennessä annettu 9183 kappaletta, joten jaossa on vielä 9153 ääntä.

Seutukunnan kahdessa muussa kunnassa into oli laimeampaa. Pyhäjoella toisen kierroksen ennakkoääniä annettiin 977 kappaletta ja äänestysprosentti oli 42,8. Ensimmäisellä kierroksella Pyhäjoen ennakkoäänestysprosentiksi muodostui 43,3.

Siikajoen äänestäjillä vaikuttaa olleen vaikeuksia valita mieluista ehdokasta toisella äänestyskierroksella ja kunnan ennakkoäänestysprosentti jäi selvästi alle valtakunnan ja vaalipiirin keskiarvon, vain 36,9 prosenttiin.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi ke ja pe