Raahen Kes­kus­tan kun­nal­lis­jär­jes­tö teki luot­ta­mus­toi­mi­va­lin­tan­sa: Kär­ki­pai­kat Mat­ti­lal­le ja Myl­ly­mäel­le

Raahen Keskustan kunnallisjärjestö valitsi Jarmo Myllymäen jatkamaan kaupunginhallituksen puheenjohtajana ja Hanna-Leena Mattilan Inkeri Kerolan seuraajaksi kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi.

-Toivottavasti puheenjohtajuuteni on kannustava esimerkki naisille, että uskaltaisivat tarttua johtotehtäviin. Naiset saattavat vielä arkailla näkyviin ja vastuuta vaativiin tehtäviin suostumista, Hanna-Leena Mattila sanoo. Jarmo Myllymäki valittiin johtamaan Raahen kaupunginhallitusta.
-Toivottavasti puheenjohtajuuteni on kannustava esimerkki naisille, että uskaltaisivat tarttua johtotehtäviin. Naiset saattavat vielä arkailla näkyviin ja vastuuta vaativiin tehtäviin suostumista, Hanna-Leena Mattila sanoo.
-Toivottavasti puheenjohtajuuteni on kannustava esimerkki naisille, että uskaltaisivat tarttua johtotehtäviin. Naiset saattavat vielä arkailla näkyviin ja vastuuta vaativiin tehtäviin suostumista, Hanna-Leena Mattila sanoo.

Hanna-Leena Mattila näkee valtuuston puheenjohtajan työn luonnollisena jatkumona kahdelle valtuustokaudelleen.

–Se on näköalapaikka olla kehittämässä Raahea ja koko seutukuntaa. Edessä on suuria mullistuksia ja kiinnostavia asioita: sote ja ydinvoiman vaikutukset, kun Fennovoiman hanke alkaa todellistua. On mielenkiintoista olla mukana toimimassa, että asiat etenevät suotuisasti, Mattila sanoo.

Elinvoimaisuuden parantamisen hän näkee kaikkien päättäjien yhteisenä asiana. Yhteistyö ylipäätään on kuntapäättämisen keskeinen toimintatapa.

Vaikka joku toimii tietyssä roolissa, kunnallispolitiikka on joukkuepeliä, Mattila painottaa.

–Energian hukkaamisesta on päästävä ja on toimittava samaan suuntana kaikkien kanssa. Viimeiset kolme vuotta on tässä mielessä mennyt aivan erinomaisesti.

Inkeri Kerolan perinnön Mattila kokee olevan esimerkillisen.

–Hän piti hommat hanskassa, oli tasapuolinen ja asiallisen humoristinen. Näin haluan itsekin jatkaa.

Raahen "vanha" kaupunginvaltuusto kokoustaa viimeisen kerran maanantaina. Uusi valtuusto sinetöi luottamushenkilövalinnat ensimmäisessä kokouksessaan 5. kesäkuuta.

Kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi kunnallisjärjestö valitsi Jarmo Myllymäen jatkamaan tehtävässään. Kaupunginhallituksen jäseniksi kunnallisjärjestö valitsi Aimo Karppisen, Pekka Poukkulan, Sari Pekkalan ja Liisa Lumijärven.

Konserni- ja riskienhallintajaoston puheenjohtajaksi valittiin Jarmo Myllymäki ja jäseneksi Sari Pekkala.

Henkilöstöjaoston puheenjohtajaksi kunnallisjärjestö valitsi Liisa Lumijärven ja jäseneksi Aimo Karppisen.

Suhteellisten vaalien lautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Antero Aulakoski, varapuheenjohtajaksi Pasi Parkkila.

Tulevaisuuslautakuntaan kunnallisjärjestö valitsi varapuheenjohtajaksi Jussi Isokosken ja jäseniksi Jussi Kemilän, Elsi Ylikuljun, Carita Kauppisen ja Aino Merikannon.

Rakennetun ympäristön lautakuntaan varapuheenjohtajaksi valittiin Matti Hummastenniemi ja jäseniksi Tapio Linna, Matti Laurila, Riikka Manninen ja Kaija Asukas.

Rakennetun ympäristön lautakunnan lupajaostoon valittiin varapuheenjohtajaksi Matti Hummastenniemi ja jäseneksi Kaija Asukas.

Kehittämislautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Antero Aulakoski ja jäseniksi Pasi Parkkila, Heikki Peltoniemi, Nina Pulkkanen ja Inga Myllymäki.

Tarkastuslautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Kauko Lumiaho.

Keskusvaalilautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Aulis Ylikulju.

Koulutuskuntayhtymän hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Pasi Parkkila, jäseniksi Simo Vedenoja, Nina Pulkkanen ja Jari Törmikoski.

Koulutuskuntayhtymän tarkastuslautakunnan puheenjohtajaksi valittiin Jussi Isokoski.

Hyvinvointikuntayhtymän hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Antero Aulakoski, jäseniksi Kauko Lumiaho ja Pirkko Ahokas-Tuohinto.