Raahen kou­lu­jen me­ri­lii­kun­ta­viik­ko pal­kit­tiin ur­hei­lu­gaa­las­sa

Yläkoululaisille merikokemuksen tarjoavan meriliikuntapäivän järjestäjät palkittiin urheilugaalassa.
Yläkoululaisille merikokemuksen tarjoavan meriliikuntapäivän järjestäjät palkittiin urheilugaalassa.

Raahen koulujen meriliikuntaviikko on saanut valtakunnallista kiitosta ja kunniaa.

Opetushallitus ja Olympiakomitea ovat palkinneet Pohjois-Pohjanmaan urheilugaalassa Raahen Liikkuvan koulun hankekoordinaattori Laura Rahikkalan koordinoiman meriliikuntaviikon erinomaisena esimerkkinä koulujen ja eri tahojen välisestä yhteistyöstä sekä harrastustoimintojen edistämisestä.

Palkintoperusteissa mainitaan, että meriliikuntalajeihin on saatu viikon kautta uusia harrastajia ja nuorten rohkeus kokeilla uusia lajeja on kasvanut.

Laura Rahikkala on yhdistänyt Raahen Meripelastusseuran, Raahen Purjehdusseuran ja Pikkulahden Palvelut muutaman päivän ajan yhdeksi kokonaisuudeksi, joka on tarjonnut 7–9-luokkalaisille tutustumismahdollisuudet niin soutuun, melontaan, jolla-purjehdukseen, sup-lautailuun kuin meripelastustoimintaankin.

Seurakunta ja nuorisotoimi ovat järjestäneet rannalla odottelijoille. Samana päivänä on tutustuttu myös ensiaputaitoihin.

Laura Rahikkalan mukaan viime syksynä oli Merikadun koulun vuoro saada meriliikuntapäivä. Koko koulu ehti tutustua merellisten järjestöjen ja palveluiden toimintaan 3 päivän aikana. Ensi lukuvuonna vuoro siirtyy Pattasten koululle. Vielä ei ole päätetty, vietetäänkö viikko keväällä vai syksyllä.

–Keväällä merivesi on kylmempää kuin syksyllä, mutta silloin merikausi alkaa ja voisi heti kesällä jatkaa harrastusta, Rahikkala sanoi.

Esimerkiksi Raahen Meripelastusseura on saanut riveihinsä viime vuosien saatossa kolmisenkymmentä nuorta harrastajaa.

–Raahessa on Raahen Fiiaa, sukeltajia ja purjehtijoita ja meripelastusseuraa. Toiveeni on, että saataisiin lukiolle valinnainen merikurssi, jossa voisi oppia muun muassa navigoimaan, kertoo Petri Alminoja Raahen Meripelastusseurasta.

Hänestä järjestöjen kautta pitäisi saada nuorille jokin jatkumo meriharrastuksen kautta.

Meriliikuntaviikkoa on järjestetty järjestöjen työssäkäyvien vapaaehtoistyöntekijöiden voimin, mikä tuo haastetta järjestelyihin.

–Mielellämme otetaan lisää yhteistyökumppaneita järjestelyihin mukaan, sanoo Rahikkala.