Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Raahen mo­ni­ener­gia­puis­ton avulla mah­dol­lis­te­taan vihreän vedyn ja me­taa­nin val­mis­tus Kok­ko­las­sa

Raahen Monivoima Oy sekä Kokkolan Energia Oy ovat solmineet aiesopimuksen monienergiahankkeen jatkokehityksestä. Hanke koskee vihreän vedyn ja metaanin tuotantoa Ykspihlajan Suurteollisuusalueella Kokkolassa.

Puhuri Oy:n tytäryhtiö Raahen Monivoima Oy kehittää hanketta, jossa pilotoidaan erilaisia energiantuotanto- ja varastointiratkaisuja.

Monienergiahanke muodostuu Raahen Ketunperälle rakennettavasta tuulipuistosta ja aurinkopaneelikentästä, sähköjärjestelmää tasapainottavasta akkujärjestelmästä sekä Kokkolan suurteollisuusalueelle sijoittuvasta vihreän vedyn ja metaaniin tuotantolaitoksesta. Lisäksi niitä täydentää Kokkolaan suunniteltu LNG-terminaali.

– Raahen Monivoima ja Puhuri Oy näkevät hankkeen mahdollisuutena tukea maamme siirtymistä kohti hiilineutraalia yhteiskuntaa. Hankkeella haemme kokemuksia konseptista, jota voimme jalostaa tulevissa hankkeissamme, kertoo Raahen Monivoima Oy:n toimitusjohtaja Olli-Pekka Marttila.

Lue tämä ja muut Raahen alueen uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi ke ja pe