Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Raahen mu­seoi­ta kehtaa esi­tel­lä

Historia koostuu muistamisen arvoisista asioista. Se rakentaa yhteisöllisyyttä ja kohottaa omanarvontuntoa.

Raahen museoihin lunastettiin viime vuonna ennätysmäärä pääsylippuja koronarajoituksista huolimatta. Museon kirjanpito kertoo, että vuonna 2021 museoihin tehtiin 4 540 maksettua käyntiä ja ilmaiset lauantaikäynnit päälle. Maksaneiden museovieraiden määrä liki tuplaantui kahdessa vuodessa.

On myös huomattavaa, että Raahen museoita pyöritetään varsin pienellä henkilökunnalla eikä museon hankintamäärärahoissa ole hurraamista. Kuvaavaa oli, että kun viime kesänä kopsalaisesta pellosta löytyi kaksi 1700-luvun alkupuolelta peräisin olevaa kupariplootua, ei Raahen museolla ollut hankintamäärärahaa 150 euron lunastussumman maksamiseen. Tuolloin apuun riensi Raahe-seura.

Raahen museot ovat kaupungin matkailun merkittävimpiä vetovoimatekijöitä: helposti saavutettavia, persoonallisia ja museonjohtaja Eija Turusen sanoin lumovoimaisia. Kesätyöntekijöiden ansiosta ne saadaan myös pidettyä viikonloput yleisölle auki kesän matkailusesongin ajan.

Raahen museoita kehtaa esitellä ja kaupunkimme historiaan kannattaa perehtyä.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.