Tilaajille

Raahen olo­huo­neet saavat uusia ka­lus­tei­ta: Hanamia odo­tel­les­sa up­pou­du­taan tulp­paa­nien vä­ri­sy­lei­lyyn Raahen ener­gi­soi­vis­sa puis­tois­sa

Pienoinen hanami-juhla saattaa rantautua Raaheenkin muutaman vuoden päästä, kunhan rusokirsikat alkavat kukkia Nesteen puistossa. Puistot puhkeavat väreihin muutenkin sipulikukkien kukinta-aikaan. Raatihuoneen puistossa kävijää odottaa jo nyt kukkien ilotulitus.

Raahen puistoissa puhaltavat muutoksen tuulet. Puulajisto monipuolistuu ja -muotoistuu, kun meille aivan uudet puulajit, kuten rusokirsikka, koreanpihta, kultasurukuusi ja kirjometsävaahtera juurtuvat kunnolla niihin.

Raahen kaupunginpuutarhuri Tita Haapajoki haluaa raahelaisten ihailtavaksi erityisesti rusokirsikkaa. Kesäkuussa vaaleanpunaiseen kukkapilveen peittyvä koristepuu on niin kaunis, että kun 152 rusokirsikkapuuta istutettiin Helsingin Roihuvuoreen, alkoivat ihmiset käydä siellä juhlimassa kirsikankukintajuhlaa hanamia kuin Japanissa konsanaan. Puun lehdet muuttuvat alkukevään ruskeanpunaisista hehkuvan kirkkaanpunaiseen syysväriin.