Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Raahen Seu­dus­ta kak­si­päi­väi­nen, Raa­he­lai­sen jakelu siirtyy kes­ki­vii­kol­le

Tulevan ilmestymisrytmin mukaan Raahen Seutu ilmestyy keskiviikkoisin ja perjantaisin, Raahelainen keskiviikkoisin.
Tulevan ilmestymisrytmin mukaan Raahen Seutu ilmestyy keskiviikkoisin ja perjantaisin, Raahelainen keskiviikkoisin.

Raahen Seudun ja Raahelaisen ilmestymispäivät muuttuvat huhtikuussa. Raahen Seudun maanantain jakelusta luovutaan ja Raahelainen siirtyy perjantailta keskiviikolle.

Raahen Seudun paperilehden ilmestymispäivät ovat jatkossa keskiviikko ja perjantai. Raahen Seudun tilaajat saavat edelleen Raahelaisen tilatun lehden välissä, mutta keskiviikkona. Perjantaina tilaajat saavat sisällöltään vahvistuneen Raahen Seudun.

– Suurin syy muutoksiin on jakelu- ja painokustannusten raju kallistuminen. Paperin hinta kaksinkertaistui viime vuonna ja sillä on merkittävä vaikutus kotiin jaettavan lehden kustannuksiin. Näillä toimenpiteillä turvaamme sen, että lukijoille on edelleen tarjolla laadukasta, paikallisesti tehtyä journalismia, kertoo Raahen Seudun ja Raahelaisen päätoimittaja Nina Tuomikoski.

Jakelun kustannusten kasvu tuntuu etenkin harvaan asutuilla seuduilla, missä välimatkat postilaatikkojen välillä ovat pitkiä.  Ilmestymispäivämuutoksella torjutaan myös painetta nostaa lehden tilaajahintaa tänä vuonna.

– Paperilehden ilmestymispäivien vähenemisestä huolimatta Raahen Seutu julkaisee edelleen päivittäin verkossaan uutisia ja juttuja tapahtumista sekä paikallisista ihmisistä ja ilmiöistä.

Etenkin viikonlopun urheilutapahtumien uutisointi keskittyy jatkossa voimakkaammin verkkoon.

– Kustannusten nousu on merkittävä, mutta ei silti ainoa syy. Tilaajista jatkuvasti kasvava osuus valitsee tilauksensa muodoksi digilehden. Myös paperilehden tilaajat ovat oppineet käyttämään lehden digipalveluja. Median murros on alati etenevä muutos, johon toiminta pitää sopeuttaa. Meillä se tarkoittaa lukijoiden siirtymistä yhä enemmän verkkoon, kertoo Tuomikoski.

Raahen Seudun kasvuprosentit ovat jo vuosia tulleet digitilauksista. Etenkin nuoremmille lukijoille on kätevintä, että lehti löytyy puhelimesta ja on siis aina taskussa mukana.

– Monella lukijalla on vahva tottumus paperilehteen ja heille halutaan se edelleen tarjota. Lukijoiden käyttötottumukset muuttuvat kuitenkin vääjäämättä. Verkossa voimme kertoa asiat nopeammin kuin se paperilehdessä ikinä olisi mahdollista.

Painetun Raahen Seudun tilaukseen sisältyvät automaattisesti digilukuoikeudet, jotka kattavat kaikki Raahen Seudun verkkosisällöt sekä keskiviikkoisin ja perjantaisin julkaistavan näköislehden.

Raahelaisen keskiviikon ilmestymispäivä on vanhaa perua. Kun Raahen Seutu ja Raahelainen yhdistyivät kesällä 2008, ilmestyi Raahelainen keskiviikkoisin ja lauantaisin.

– Keskiviikon Raahelainen oli laajan jakelunsa takia ilmoittajille mieluinen. Alueemme yrittäjät ovat usein toivoneet ilmestymispäivän vaihtoa, jotta heillä on mahdollisuus ilmoittaa loppuviikon tarjouksistaan.

Fakta

Muutos

Raahen Seudun ja Raahelaisen jakelu muuttuu huhtikuussa.

Raahen Seutu ilmestyy jatkossa paperisena keskiviikkoisin ja perjantaisin. Verkossa lehti julkaisee uutisia seitsemänä päivänä viikossa.

Raahelaisen ilmestymispäivä vaihtuu keskiviikolle.

Kaikille tilaajille hyvitetään paperilehden ilmestymispäivien väheneminen.

Tilausaikaa pidennetään automaattisesti, eikä tilaajien tarvitse olla hyvityksestä yhteydessä asiakaspalveluun.

Tilaajille lähetetään asiasta kirje, jossa kerrotaan muutoksista ja toimenpiteistä tarkemmin. Muutos ei vaadi tilaajilta toimenpiteitä.

Kaikkiin Raahen Seudun tilauksiin sisältyy automaattisesti digi.

Neuvoja digitilauksen käyttöönottoon: raahenseutu.fi/digihaltuun