Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Raahen Seutu ja Sa­lois­ten Reipas jär­jes­tä­vät va­lo­ku­va­suun­nis­tus­ta vapuksi – yl­lä­tys­pal­kin­to­ja ar­vo­taan ensi vii­kol­la

Raahen Seutu ja Saloisten Reipas järjestävät kaupunkisuunnistuksen vappuviikonlopun kunniaksi. Rastien löytäminen vaatii hieman paikallistuntemusta, mutta kompassin voi jättää kotiin. Ensi viikolla käynnistyvät myös Saloisten Reipppaan kuntorastit.

1 2 3 4 5 6 7 8 Käy hakemassa leimat kuvien kohteista, niin voit osallistua yllätyspalkinnon arvontaan.
1
1

Raahen Seudun ja Saloisten Reippaan yhteistyössä toteuttama valokuvasuunnistus tekee paluun pitkän tauon jälkeen. Nyt pitää tunnistaa paikkoja eri puolilta Raahea, käydä hakemassa kuvan kohteesta leima ja palauttaa leimalappu yhteystietoineen Raahen Seudun postilaatikkoon maanantaihin kello 12 mennessä. Paikallistuntemuksesta on tässä suunnistuksessa rutkasti apua. Kuvat löytyvät yläpuolella olevasta kuvarullasta.

Saloisten Reippaan suunnistusjaoston puheenjohtaja Janne Aarnio kertoo, että tämä on hyvä startti suunnistuskauteen, vaikkakaan tällaisella valokuvasuunnistuksella ei ole hirvittävästi tekemistä perinteisen suunnistuksen kanssa. Tässä kartan ja kompassin voi jättää kotiin.

Varsinaiset kuntorastit käynnistyvät ensi viikolla Koivuluodosta ja sen lähiympäristöstä kaupunkisuunnistuksena.

– On hyvä saada kauden alkuun tällainen erillinen tapahtuma, ja siitä lähtee kesäkausi käyntiin. Metsät rupeavat olemaan sulaneita, mutta märkyyttä on vielä paikoitellen, Aarnio kertoo.

Tänäkin kesänä kuntorasteja on viikoittain tutuissa ympäristöissä. Lisäksi Saloisten Reipas järjestää kansalliset kisat 21. toukokuuta, joten silloin kuntorastit jäävät väliin. Aivan kaikissa kuntorastipaikoissa rastit eivät jää loppuviikon ajaksi, vaan kauimmissa paikoissa, kuten Pyhäjoella ja Merijärvellä, ne kerätään pois heti keskiviikon yhteisen suunnistustapahtuman jälkeen. Mutta monissa kohteissa rasteja voi etsiä myös omatoimisesti keskiviikon ja sunnuntain välillä.

– Useissa paikoissa c- ja b-rata jäävät sunnuntaihin asti. Kartat eivät tule tänä vuonna yleiseen jakeluun, vaan ne lähetetään niitä kysyville, Aarnio kertoo.

Korona-aika on sotkenut myös suunnistajien elämää, mutta väkeä on kuitenkin riittänyt metsäpoluille varsin mukavasti. Ulkoliikuntamuodot ovat selkeästi olleet suosiossa.

– Semmoinen mielikuva jäi, että ensimmäisenä poikkeusvuonna oli tosi paljon suunnistajia. Viime vuonna perinteisessä suunnistuksessa oli normaali väkimäärä, mutta omatoimirastien osuus jäi kysymysmerkiksi, kun ei saatu tarkkaa seurantaa.

Nyt Aarnion toiveissa olisi saada suht normaali suunnistuskesä.

– Hippo-suunnistuskoulu alkaa toukokuussa, ja myös aikuisten suunnistuskoulua on suunniteltu, mutta ei olla lyöty ajankohtaa lukkoon, Aarnio toteaa.

Fakta

Valokuvasuunnistus

Leimaa jokainen kohta Raahen Seudusta löytyvään kuponkiin rastilipun vieressä olevalla pihtileimasimella. Voit halutessasi kerätä leimat myös puhtaalle paperille ja lisätä siihen yhteystietosi. Voit myös tulostaa tämän netistä ja kerätä leimasi tähän.

Vähintään neljä rastia löytäneiden kesken arvotaan yllätyspalkintoja.

Rastit ovat paikoillaan vappuviikonlopun, eli perjantaista kello 18 sunnuntaihin kello 18 saakka.

1.


2.


3.


4.


5.


6.


7.


8.


Nimi

Osoite

Puhelinnumero

Palauta lipuke Raahen Seudun postilaatikkoon maanantaihin 2.5. kello 12 mennessä.