Mainos: Syksyn supertarjouksena Raahen Seutu Digi + Lehti 4 kk vain 49 €, tilaa tästä!

Raahen Seutu Live: Keikka tuo W.A.S.P.-ki­ta­ris­tin Raaheen per­jan­tai­na

Douglas Blair soittaa muun muassa W.A.S.P.-yhtyeessä. Hän saapuu Raaheen perjantaina.
Douglas Blair soittaa muun muassa W.A.S.P.-yhtyeessä. Hän saapuu Raaheen perjantaina.
Kuva: E.ST Fotographie

Rock Academy Raahe tuo perjantaina Raaheen maailmalla mainetta niittäneen W.A.S.P.-yhtyeen kitaristin Douglas Blairin.

Blair esiintyy Raahessa yhdessä suomalaisen Santa Cruz -yhtyeen Toxy Londonin kanssa signal2noise-nimisellä kokoonpanolla.

Kaksikko pitää kello 18 alkaen jo perinteisen Rock Academy Raahe -kliniikan, joka keskittyy kahden muusikon yhteistyöhön.

He kertovat Irish Pub OWC:ssa muun muassa laulamisesta, soittamisesta ja kirjoittamisesta.

Samaisessa paikassa kuullaan illemmalla myös signal2noise-yhtyeen keikka noin kello 23 alkaen. Ennen pääesiintyjää lavalle nousee paikallisia akatemian bändejä. Keikat alkavat kello 21.00.

Raahen Seutu striimaa koko illan tapahtumat.

– Luvassa on laadukasta musiikkia ja ennen kaikkea aika kattava klinikka. Douglas kävi täällä aiemminkin, ja silloin oli todella hyvä klinikka. Nyt on tiedossa vähän erilaista. Hän tykkäsi Raahesta ja porukasta mikä täällä toimii. Douglas otti nyt itse yhteyttä. He saivat samalla keikan Ouluunkin, järjestelyissä mukana olevan Raahen kaupungin nuorisotoimen nuoriso-ohjaaja Henna Leskinen kertoo.

Rock Academy Raahe on ollut toiminnassa kohta kaksi vuotta. Se pyörii hankerahoituksella, joten tulevaisuus on hankkeen päättymisen jälkeen vielä täysin auki. Alun perin hankkeen oli tarkoitus loppua jo tämän vuoden lopussa, mutta koronapandemian takia jatkoaikaa tuli tulevalle maaliskuulle asti.

Akatemian väki luonnollisesti toivoo, että jatkoa olisi luvassa, mutta mistä siihen löytyy rahaa? Se on vielä täysin auki.

– Toivotaan, että tämä pyörisi muutenkin kuin vain, että bändit jäisivät. Olisi mukavaa tukea aloittelevia bändejä, kun ei niitä kuitenkaan liiemmin täällä ole. Kovasti on pohdittu, mitä maaliskuun jälkeen tapahtuu. Kaupungin rahatilanne on hankala, joten saadaanko siihen mistään keksittyä rahoitusta. Olisi se hienoa, että jollain lailla pystyttäisiin jatkamaan. Tämä on kuitenkin elävöittänyt Raahen musiikkikulttuuria, ja olemme saaneet niin kansainvälisiä kuin Suomen huippumuusikoitakin vieraaksi. Ei heitä muuten täällä paljon näkyisi, Leskinen korostaa.

Rock Academy Raahessa on tällä hetkellä kolme bändiä, joilta on odotettavissa musiikkia vielä ennen hankkeen päättymistä.

– Kolme bändiä on ollut tosi aktiivisena ja niiltä on demoja nauhoiteltu. Pitäisi pikku hiljaa ruveta laittamaan ulos jotain kaiken kansan kuultavaksi. Korona tietenkin vähän haittasi toimintaa, joten kaikki on vähän viivästynyt. Mutta tämän vuoden aikana on tavoite julkaista, Leskinen valottaa.

Myös Rock Academy Raahen bändit pääsevät esiintymään perjantai-iltana Irish Pubissa. Kello 21 aloittaa Deaflove, kello 21.30 Neon Puutarha ja kello 22 Sleep Among Lions.

Osoitteeseen www.raahenseutu.fi tulee perjantaina linkki, josta pääsee katsomaan koko perjantai-illan striimauksen. Lähetys alkaa kello 18.

Turussa asuva Douglas Blair tykästyi Raahen kauneuteen
Toni Länkinen

Douglas Blair on käynyt Raahessa jo aiemminkin kaksi kertaa Rock Academyn puitteissa.

Turussa asuva W.A.S.P.-kitaristi tykästyi niillä reissulla Raaheen ja halusi tulla uudestaan.

– Olin siellä kerran kesäfestivaaleilla kahden Turku Rock Academy -yhtyeen kanssa. Se oli hieno matka ja nautimme kaupungin kauneudesta. Toinen kerta oli viime syksynä, jolloin tulin klinikalle. Se oli myös mukava vierailu, oli hyvää vuorovaikutusta W.A.S.P. -fanien kanssa. Ja myös hyviä kysymyksiä ja nuorten muusikoiden kiinnostusta, Blair muistelee.

Blair on ollut mukana Turku Rock Academyn toiminnassa jo vuodesta 2012 saakka. Mies kokee sen toiminnan äärettömän tärkeäksi.

– Olen opettanut 35 vuotta yksityisesti ja kiertänyt bändissä 40 vuotta, enkä missään voi jakaa paremmin tietoa ja kokemuksia nuorten motivoituneiden muusikoiden kanssa, kuin tässä ohjelmassa. Se on yksi parhaista asioista, mitä on keksitty, Blair tähdentää.

Blair harmittelee, ettei ole päässyt vielä kuulemaan Rock Academy Raahen bändejä, mutta se tilanne korjaantuu nyt.

– Olen todella innoissani kuullessani heidän soittavan perjantaina!