Raahen Seutu löytyy nyt so­vel­luk­se­na

Lehden tilaajana sinulle kuuluu Raahen Seudun sovellus, jonka voit ladata älykännykkään.

Sovelluksessa liikutaan osastolta toiseen pyyhkäisemällä sivulle. Sovelluksesta löytyy myös Raahen Seudun ja Raahelaisen näköislehtien arkisto.
Sovelluksessa liikutaan osastolta toiseen pyyhkäisemällä sivulle. Sovelluksesta löytyy myös Raahen Seudun ja Raahelaisen näköislehtien arkisto.
Kuva: Vesa Joensuu

Kaikkiin Raahen Seudun tilauksiin kuuluu digipalvelu, joten tilaajana voit käyttää Raahen Seudun palveluita juuri julkaistun sovelluksen kautta ilman lisämaksua. Sovelluksen voi ladata omaan älykännykkäänsä tai tablettiinsa sovelluskaupasta. Android-laitteille sovellus löytyy Google Play-kaupasta ja Applen iOS-laitteille AppStoresta. Hakusana on ”Raahen Seutu”.

Lataus on maksuton, mutta sisällöstä nautiskelu vaatii voimassa olevan tilauksen, sillä valtaosa sovelluksessa julkaistavista uutisista ja näköislehdet ovat vain tilaajille tarkoitettuja.

Raahen Seudun näköislehti ilmestyy verkkoon jo yöllä. Sovelluksesta ja verkosta sitä pääsee siis lukemaan ennen kuin päivän paperinen Raahen Seutu jaetaan postilaatikkoon.

Tilaajille tarkoitettujen sisältöjen lukemista varten tarvitset Kaleva Media -tunnuksen. Tunnukset ovat samat kuin ne, joiden avulla olet kirjautunut aiempaan näköislehtisovellukseen tai raahenseutu.fi-sivustolle. Jos et ole vielä luonut itsellesi Kaleva Media -tunnusta, tarvitset sen luomiseen sähköpostiosoitteen ja asiakasnumeron. Löydät asiakasnumeron laskustasi tai saat sen asiakaspalvelustamme.

Ensimmäisen kirjautumisen jälkeen sovellukseen ei enää tarvitse kirjautua uudelleen.

Noin 60 prosenttia Raahen Seudun verkkolukijoista lukee uutisensa älypuhelimesta ja vajaat 10 prosenttia tabletilta. Heidän uutisjanoaan sovellus helpottaa huomattavasti, kun lehden saa napattua auki omasta kuvakkeestaan.

– Loppusyksyllä uudistetun raahenseutu.fi-verkkosivuston kävijämäärä on ollut erittäin positiivinen ja puhelinkäyttö viime vuoden aikana on ollut edelleen selkeässä kasvussa. Yksi tärkeimmistä lähtökohdista sivuston kehityksessä onkin ollut mobiilikäytettävyys. Nyt uuden sovelluksen myötä puhelimella lukeminen on vielä helpompaa. Tulemme tämän vuoden aikana panostamaan paljon mobiilikehitykseen. Uuteen sovellukseen tulemme jatkossa tuomaan uusia ominaisuuksia sekä muita parannuksia, joten sovellus kannattaa aina päivittää uusimpaan versioon, Kaleva Median kehitysyksikön päällikkö Heikki Luoma kertoo.

Uuden sovelluksen etusivu on rakenteeltaan samantyyppinen kuin raahenseutu.fi-sivusto. Lisäksi sovelluksessa on uusimpien uutisten virta, näköislehdet, videoita, urheilua ja henkilöjuttuja. Sovelluksesta löytyy uutuutena myös kattava sääsivusto.

Raahen Seudulle on viime marraskuun verkkouudistuksen jälkeen muodostunut aktiivinen verkkolukijoiden joukko.

– Maksullinen sisältö ei ole karkottanut lukijoita, päinvastoin. Viime vuoden alkuun verrattuna verkkokäyntien määrä on suunnilleen tuplaantunut. Pelkästään helmikuun aikana Raahen Seudun verkkosivuja katseltiin yli 500 000 kertaa. Vuosi sitten helmikuussa sivustolla käytiin noin 222 500 kertaa ja vuoden 2018 helmikuussa 189 000 kertaa, kertoo lehden päätoimittaja Nina Tuomikoski.