Raahen Teat­te­ri toivoo lah­joi­tuk­sia kat­so­jil­ta

Raahen Teatterin katsomo halutaan kattaa, jotta mukavuus katsomossa paranisi. Osa hankkeen rahoituksesta pyritään saamaan kasaan joukkorahoituskampanjalla.
Raahen Teatterin katsomo halutaan kattaa, jotta mukavuus katsomossa paranisi. Osa hankkeen rahoituksesta pyritään saamaan kasaan joukkorahoituskampanjalla.
Kuva: Raili Viirret

Raahen Teatteri on avannut oman hankkeensa Kulttuurilahja-sivustolle. Teatterin toiveissa on kerätä rahaa joukkorahoituksella kesäteatterin katsomon kattamista varten.

Raahen Teatterin teatterinjohtaja Toni Kettukangas, miksi Raahen Teatteri tarvitsee yleisön apua kesäteatterin kattamiseksi?

– Tämä projekti on yhdistykselle aika mittava, niin tarvitsemme laajempaa rahoituspohjaa avuksi. Minusta meillä on oikein mukava yleisön tuki ollut esityksissä ja muutenkin. Nyt yleisö pääsee osallistumaan tälläkin tavalla. Pääsemme yhdessä rakentamaan katoksen, joka hyödyttää kaikkia teatterissa kävijöitä.

Mistä ajatus joukkorahoituskampanjasta tuli?

– Se on pyörinyt meillä keskusteluissa aika paljon ja päätimme sitten katsoa, mitä mahdollisuuksia ja alustoja tällaiselle toiminnalle on. Meille alustaksi valikoitui Kulttuurilahja.fi-sivusto, jota ylläpitää Kansan Sivistysrahasto.

Minkälaisen summan haluaisitte kerätä joukkorahoituksena?

– Tässä haetaan kaiken kaikkiaan 30 000 euron summaa. Kansan Sivistysrahasto lahjoittaa lisäksi 20 prosenttia kerätystä summasta meidän hankkeeseemme.

Onko hankkeessa muunlaista rahoitusta?

– Kaupunki on luvannut avustaa meitä myös 30 000 eurolla. Loput hankkeen kustannuksista on sitten yhdistyksen rahoitusta.

Minkälainen kokonaisuus on rakenteilla?

– Tarkoituksena on kattaa koko katsomoalue. Meillä on tällä hetkellä siellä kolme erillistä katsomoa. Aiomme vähän siirrellä niitä niin, että sinne tulee yksi suora katsomo, sitten se on helpompi kattaa. Paikkamäärä pysyy suurin piirtein samana, eli sinne mahtuu noin 250-300 katsojaa.

– Meidän vakaa aikomus on kattaa katsomo ensi kesänä. Olemme tehneet jo suunnittelutyötä sen eteen ja toiveena on, että katsomo on valmis ensi-iltaan mennessä Pekanpäiville.

Kuinka tärkeänä pidätte hankkeen toteutumista?

– Tästä on haaveiltu kauan. Meille on erittäin tärkeää, että tämä toteutuu, sillä katettu katsomo tuo lisää toimintavarmuutta ja lisämukavuutta katsojille. Yleisön viihtyvyyttä olemme yrittäneet parantaa koko ajan lisäämällä muun muassa wc-alueita ja väliaikatarjoilua, jotta toiminta olisi katsojille mahdollisimman jouhevaa. Katos on yksi tärkeä osa mukavuuteen liittyen. Se helpottaa teatteriin tulopäätöstäkin, kun pieni sade ei haittaa.

Miten tähän joukkorahoitukseen voi osallistua?

– Kulttuurilahja.fi-sivustolla on erilaisia vaihtoehtoja aina 20 eurosta 500 eroon, mitä voi lahjoittaa. Sieltä löytyy myös vapaavalintainen summa, missä voi lahjoittaa 10 eurosta ylöspäin sellaisen summa kuin itse haluaa.

Lisätietoja: kulttuurilahja.fi