Mainos: Syksyn supertarjouksena Raahen Seutu Digi + Lehti 4 kk vain 49 €, tilaa tästä!

Raa­hes­sa jär­jes­te­tään Ri­su­ral­li-ret­kei­ly­ta­pah­tu­ma Suomen luonnon päivänä

Ensi viikon lauantaina Suomen luontoa voi juhlia vaikkapa Isossa-Kraaselissa.
Ensi viikon lauantaina Suomen luontoa voi juhlia vaikkapa Isossa-Kraaselissa.

Retkeilevä väki kokoontuu Isoon-Kraaseliin Suomen luonnon päivänä lauantaina 26. elokuuta. Raahen Risurallin ohjelmassa on retkeilyaiheisia puheenvuoroja, retkeilyvälineisiin tutustumista, syömistä ja yhdessäoloa.

Paikalla voi yöpyä omassa teltassa tai riippumatossa. Luotsituvasta voi vuokrata petipaikan.

Kaikkiaan 24 tuntia kestävä tapahtuma alkaa kello 12. Tunnin päästä on vuorossa tervetuliaissanat ja Suomen lipun nosto. Lauantaina on virallinen liputuspäivä Suomen luonnolle.

–Tämä lähti siitä, kun olin GoExpossa keväällä VisitRaahen osastolla ja kävin Joppe Rantaa jututtamassa. Kysyin, voisiko Raahessa järjestää Risurallin. Hän innostui. Keväästä asti olemme tätä suunnitelleet ja miettineet, minkälaisen tapahtuman saisimme Raahen Risuralliksi ja ketkä voisivat lähteä mukaan.

Risuralli on Suomen Erätaito ry:n omistama ja hallinnoima tapahtumakonsepti. Sen puitteissa ulkoilun ja retkeilyn aihepiireistä kiinnostuneet toimijat voivat järjestää haluamallaan tavalla retkeilyaiheisen kokoontumisen.

–Tein telkkariin jutun risukeittimien rakentamisesta. Ihmiset tykkäsivät siitä ja tuli paljon kysymyksiä risukeittimistä. Tein Facebookiin ryhmän, jonka nimi oli Risukeitinten kokoontumisajot.

–Tapahtuma on lähtenyt risukeittimistä, mutta mukaan on tullut paljon muuta retkeilyyn liittyvää. Siitä on tullut ikään kuin erisnimi tällaisille luontotapahtumille.

–Ihan kaikki ovat tervetulleita. Erätaito ry:n sivuilla on ohjeita, kuinka voi saapua tapahtumaan. Myös omilla veneillä tai kajakeilla voi paikalle saapua.

Tapahtumassa esittelyjä pitävät muun muassa Suomen Erätaito ry:n Joppe Ranta. Hän on lupautunut puhumaan esimerkiksi vanhoista ja uusista majoitusmuodoista, joita ovat loue ja vaellusteltta.

Paikalliset toimijat esittelevät muun muassa Raahen matkailupalveluja, Suomen ladun toimintaa Raahessa ja paikallisten järjestämiä melontapalveluja.