Pääkirjoitus
Tilaajille

Rajoitusten pitää olla johdonmukaisia

Rajoituksille pitää löytyä tartuntatautiperusteinen syy. Kaikkialta Suomesta sellaista ei enää löydy.

Koronarajoitusten purkutoimet etenevät ensi viikolla. Yrityksissä korona-aika on näkynyt laajana asiakaskatona, mutta eniten on kärsinyt ravintola- ja majoitusala, jonka arvonlisäys alenee Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen arvion mukaan 30 prosenttia matkustusrajoitusten ja sulkujen takia.

Yökerhoissa rajoittamiselle voi olla edelleen tarvetta, mutta esimerkiksi ruokaravintoloiden rajoituksia on vaikea perustella. Noutopöytien kieltäminen käy järkeen, mutta miten lounastaminen tai illastaminen ravintolassa poikkeaa esimerkiksi ruokailusta henkilöstöravintolassa tai kouluruokalassa, joita korona-ajan rajoitukset eivät sulkeneet? Tai miksi kuntosalien kohtelu poikkeaa ravintoloiden kohtelusta?