Mainos: Syksyn supertarjouksena Raahen Seutu Digi + Lehti 4 kk vain 49 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Rosatom vaatii kor­vauk­sia ja sanoo Fen­no­voi­man pää­tök­sen olevan po­liit­ti­ses­ti mo­ti­voi­tu­nut – "Olemme avoimia kes­kus­te­le­maan mah­dol­li­sis­ta vaih­to­eh­dois­ta hank­keen käyn­nis­tä­mi­sek­si uu­del­leen"

Venäläinen Rosatom vaatii Fennovoimalta korvausta Hanhikivi 1 -laitostoimitussopimuksen irtisanomisesta. Se pitää sopimuksen irtisanomista perusteettomana.

– Suomalaisten kumppaneiden päätös Hanhikivi-1:n ydinvoimalaitoshankkeen lopettamisesta ei ole vapaata markkinataloutta ja on poliittisesti motivoitunut, Rosatom toteaa perjantai-iltana lähettämässään tiedotteessa.

Yhtiön mukaan sillä on riittävät resurssit ja tarvittava organisatorinen joustavuus täyttää sopimusvelvoitteensa myös nykyisessä vaikeassa ympäristössä. Tiedotteen mukaan RAOS Project Oy on laatinut varasuunnitelmia ja selvittänyt muun muassa vaihtoehtoja reaktoripaineastian takomiseen muualla kuin Kramatorskin tehtaalla Ukrainassa.

– Rosatom noudattaa tiukasti velvoitteidensa täyttämisen periaatetta kaikessa toiminnassaan.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.