Valmistuneet: Iso joukko uusia am­mat­ti­lai­sia val­mis­tui: Katso täältä nimet

Jätinkirkot: Raahen Seutu kiipesi Pirt­ti­vaa­ran laelle

Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Runo sanoo sen pa­rem­min

Lapsena ja nuorena tyttönä keräsin ystavieni tapaan pieniä runovärssyjä runovihkoon. Runoja vaihdettiin kavereiden kesken. Ensin ne olivat lapsellisia loruja, mutta sitten löydettiin kiinalaiset viisaudet ja japanilaiset runot, ja tietenkin suomalaiset runoilijat kuten Saima Harmaja, Aila Meriluoto, Mirkka Rekola, Risto Ahti ja Liisa Laukkarinen. Eeva Heilalan maanläheset ja äidintuoksuiset runot olivat myös rakkaita juuri oman äitini takia.

Vesa-Matti Loirin ensimmäisen Eino Leino-albumin takia Leino alkoi kiinnostaa valtavasti. Loirin Leino-levyjä tuli kuunneltua niin paljon, että opin monet niistä ulkoa.

Runot ovat pysyneet elämässäni. Runoja tulee luettua varsinkin elämän käännekohdissa, ja kun etsin jotain lohduttuksen sanaa, sisältöä onnitteluun tai muuhun tervehdykseen. Omat sanat eivät tunnu tärkeissä tilanteissa olevan tarpeeksi. Joku lahjakas runoilija on osannut sanoa saman asian, omatkin ajatukseni paljon paremmin.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.