Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Tilaajille

Ruo­ka­hä­vi­kis­tä kol­man­nes ko­ti­ta­louk­sis­ta

Ruokahävikkiä muodostuu niin ravitsemuspalveluissa, kaupoissa, teollisuudessa ja alkutuotannossa kuin kotitalouksissa. Kuluttajaliiton mukaan koko ruokaketjun hävikin arvioidaan olevan noin 360 miljoonaa kiloa vuosittain.

Kotitalouksien osuus ruokaketjun ruokahävikistä on suurin, peräti yli kolmasosa. Kotitalouksissa muodostuu ruokahävikkiä yli 100 miljoonaa kiloa vuosittain.

– Olen yllättynyt, että kotitalouksissa syntyy näin paljon ruokahävikkiä. 33 prosenttia ruokahävikistä on kotitalouksista, raahelainen Paula Pirinen, 82, ihmettelee.

Esimerkiksi elintarviketeollisuuden osuus hävikistä ruokaketjussa on 23, ravitsemuspalveluiden 17 ja kaupan 16 prosenttia.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi ke ja pe