Raahen Seudun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Sääs­tö­jä ei pidä hakea vä­hä­va­raisil­ta

LUKIJALTA Suomea ei nosteta suosta sillä, että ostovoima tapetaan tyystin maamme pienituloisimmilta eläkkeensaajilta. On varmistettava, että tulevista säästöpäätöksistä eivät kärsi vähävaraiset, paljon palveluja käyttävät ja tulonsiirtoja saavat ihmiset.

Valtiovarainministeriön julkistamat meno- ja rakennekartoitus sekä verokartoitus luettelevat erittäin mittavan määrän konkreettisia vaihtoehtoja julkista taloutta vahvistaviksi toimiksi tulevaisuudessa. VM painottaa, että kokonaisuutta ei ole tarkoitettu sellaisenaan toteutettavaksi, vaan tukemaan julkista keskustelua ja poliittista päätöksentekoa. Vastuu toteutustapojen valinnasta on eduskuntavaalien jälkeisellä hallituksella ja eduskunnalla.

Muun muassa esitys työeläkeindeksiin, kansaneläkeindeksiin ja kuluttajahintoihin sidottujen etuuksien indeksikorotusten pienentäminen prosenttiyksiköllä vuodessa neljän vuoden ajaksi leikkaa reaalista ostovoimaa ja alentaa sosiaaliturvan tason pysyvästi alemmalle kehitysuralle myös tulevina vuosina ja vuosikymmeninä.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.