Mainos: Tilaa Raahen Seutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Säh­kö­kau­pan va­lu­vi­ko­ja

LUKIJALTA Epäilin edellisessä mielipidekirjoituksessani, että poliittisissa päätöksissä on usein ”valuvikoja” eli epäselviä suunnittelun virheitä, joita myöhemmin paikkaillaan. Kalevan artikkeli 3.9. pörssihinnoista valaisi asiaa.

Pörssihinnoista on kerrottu, että tuottajat tarjoavat jokaiselle tunnille erikseen oman tuotantonsa tehon sekä sille osuudelle tarjoushinnan. Korkein hyväksytty ja tarvittava tuotanto-osuus määrittää sitten sen tunnin pörssihinnan ja se hinta maksetaan kaikille tarjoajille. Voiko tämä olla totta? Vai onko tässä se pahin valuvika, joka on tullut systeemiin joko tahallaan tai tahattomasti. Tämä pitäisi olla helppo korjata. Koko sähköhässäkkä voisi korjaantua!

Laskuesimerkki auttaa asiaa: Ydinvoima, vesivoima, teollisuuden yhteistuotanto ja tuulivoima peittävät sähkön tarpeesta yli 80 % ja näiden tuotantokustannukset ovat hyvin tasaiset eri vuodenaikoina eikä tuotantoihin käytetä fossiilisia.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.