Valmistuneet: Iso joukko uusia am­mat­ti­lai­sia val­mis­tui: Katso täältä nimet

Jätinkirkot: Raahen Seutu kiipesi Pirt­ti­vaa­ran laelle

Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Sa­to­kau­si­ka­len­te­rin isä Samuli Kar­ju­la: "Me lo­pe­te­taan, kun jo­kai­nen suo­ma­lai­nen syö puoli kiloa kas­vik­sia päi­väs­sä"

Pattijoelta lähtöisin oleva Samuli Karjula ei voinut kuvitellakaan kymmenen vuotta sitten, mitä Satokausikalenteri saa vielä aikaan.

Tarina Satokausikalenterista sai lähtölaukauksensa vuonna 2011, kun Pattijoelta kotoisin oleva Samuli Karjula työskenteli Puolustusvoimissa Santahaminan varuskunnassa. Luutnantti Karjula sai esimieheltään tehtävän kehittää komppanian fyysistä suorituskykyä. Silloin nuoren miehen päässä välähti ja loppu on historiaa.

– Olin yksikön liikuntakasvatusvastaava. Varusmiehille piti pitää ravitsemusoppitunteja, ja siihen aikaan ravitsemusviestintä oli aika villiä. Itse mietin, että mitä varusmiehille uskaltaa kertoa – mikä on luotettava tieto. Aloitettiin syömään kasviksia puoli kiloa päivässä. Itse aloin myös harrastaa sitä. Omasta ruokakulttuurihistoriasta ei tullut luonnollista kasviskulmaa, joten lähdin opettelemaan sitä, Karjula muistelee.

Tästä hetkestä meni parisen vuotta, kunnes ensimmäinen Satokausikalenteri syntyi.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.