Sii­ka­joen kun­nal­le jat­ko­avus­tus Lysti liikkua -hank­keel­le – koh­de­ryh­mä­nä var­hais­kas­va­tus ja esi­ope­tus

Siikajoki
Siikajoen kunnalle on myönnetty 6 500 euron suuruinen jatkoavustus Lysti liikkua -hankkeelle, jossa kohderyhmänä on varhaiskasvatus ja esiopetus. Hanke saatiin jalalle jo viime vuonna.
Siikajoen kunnalle on myönnetty 6 500 euron suuruinen jatkoavustus Lysti liikkua -hankkeelle, jossa kohderyhmänä on varhaiskasvatus ja esiopetus. Hanke saatiin jalalle jo viime vuonna.
Kuva: Sari Kihnula/arkisto

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt kaikkiaan neljälle kaupungilla ja viidelle kunnalle avustusta liikunnallisen elämäntavan kehittämiseen tähtäävään hankkeeseen yhteensä 170 500 euroa. Avustussummat vaihtelivat 38 500–4500 euroon. Siikajoen kunnalle myönnettiin 6 500 euron suuruinen jatkoavustus jo viime vuonna alkaneelle Lysti liikkua -hankkeelle, jossa kohderyhmänä on varhaiskasvatus ja esiopetus.

Aluehallintovirastot ovat myöntäneet valtakunnallisesti yhteensä lähes kolme miljoonaa euroa liikunnallisen elämäntavan paikallisille kehittämishankkeille. Avustusta myönnettiin yhteensä 154 hankkeelle. Toiminnan päätavoitteena on lisätä liikuntaa ja fyysistä aktiivisuutta kaiken ikäisille. Toimenpiteitä toivotaan suunnattavan erityisesti niille, jotka liikkuvat suositeltua vähemmän.

Liikunnallisen elämäntavan paikallisissa kehittämisavustuksissa toimenpiteet ovat luokiteltu kolmeen pääpainopisteeseen, jotka ovat liikkuva varhaiskasvatus, liikkuva aikuinen ja ikiliikkuja. Muita hankkeiden painopisteitä voivat olla lapset ja nuoret, soveltava liikunta sekä useiden ikäryhmien yhteiset hankkeet.

Liikkuva varhaiskasvatus -hankkeissa tavoitteena on tukea liikunnallisen toimintakulttuurin muodostumista varhaiskasvatukseen. Pyrkimyksenä on, että varhaiskasvatus mahdollistaa lapsen liikkumisen vähintään kaksi tuntia päivässä. Liikkuva aikuinen -hankkeissa tuetaan liikunnallisen toimintakulttuurin muodostumista työelämään, liikuntaneuvonnan käynnistämistä ja liikuntaneuvonnan palveluketjun kehittämistä.Ikiliikkuja-hankkeissa puolestaan lisätään ilman säännöllisiä palveluja kotona asuvien ja toimintakyvyn heikentymisvaarassa olevien ikäihmisten liikuntaa ja fyysistä aktiivisuutta.

Pääpainopistealueet ovat osa opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamaa Liikkuvat ohjelmat -kokonaisuutta, jolla edistetään liikunnallista elämäntapaa eri ikä- ja väestöryhmissä.