Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Sii­ka­joen patojen mie­lek­kyys ky­seen­alais­tet­tiin – Kos­ki­ener­gia ei lämpene va­paal­le Sii­ka­joel­le ja Ruukin pa­toa­kin aiotaan ko­rot­taa

Pitäisikö Siikajoen padot purkaa? Asiasta on tehty kuntalaisaloite, jolla on kannatusta. Padoista energiaa jauhava Koskienergia on kuitenkin toista mieltä. Se aikoo kunnostaa Ruukin voimalaitoksen ja samalla uudet kalatiet jokeen.

Siikajoella on otettu esille mahdollisuus vapauttaa Siikajoki voimalaitoksista ja padoista ja luoda joesta nimensä veroinen joki, jossa siika nousee yläjuoksulle asti.

Kuntalaisaloitteen Siikajoen vapauttamisesta on tehnyt Petri Vuori, jonka mielestä joen nykyiset padot ovat sähköntuotannollisesti merkityksettömiä verrattuna siihen haittaan, jonka ne kaloille ja kalastukselle aiheuttavat. Vuori vertaa voimalaitosten merkitystä tuulivoimaloihin. Niiden teho 20–50-kertainen Ruukin vesivoimalaan verrattuna ja 4–10-kertainen Pöyryn voimalaan verrattuna.

Vuoren mielestä lisääntyvä kalastusmatkailu toisi kunnalle paljon hyötyjä. Suurin hyöty olisi kuitenkin vapaasti virtaava joki ja siinä uivat arvokalat.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.