Mainos: Tilaa Raahen Seutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

So­ti­las­poi­ka­ris­tit Hal­met­sa­lol­le ja Mar­tin­mäel­le: "Olimme erit­täin isän­maal­li­sia"

Raahentienoon Suojeluskunta-, Lotta- ja Sotilaspoikaperinne ry jakoi viime lauantain syyskokouksessaan kaksi sotilaspoikaristiä entisille sotilaspojille Jorma Halmetsalolle ja Vilho Martinmäelle.

Vuonna 1930 syntynyt Halmetsalo liittyi Raahen sotilaspoikaosastoon 1.12.1940. Vuonna 1931 syntynyt Martinmäki toimi aluksi Pattijoen Sotilaspoikaosastossa ja liittyi Raahen sotilaspoikiin 29.10.1943.

– Te tiedätte yhtä hyvin kuin minäkin mikä oli sotilaspoikien tarkoitus ja miten sitä toteutettiin. Me kaikki olimme erittäin isänmaallisia. Ukraina on nyt samassa tilanteessa kuin missä Suomi oli talvisodan aikana. Ero on nyt siinä, että Ukrainaa auttaa melkein koko Eurooppa, talvisodan aikana Suomea ei auttanut kukaan, mutta siitä huolimatta silloiset nuoret sotilaat pystyivät torjumaan ylivoimaisen vihollisen, sanoi entinen sotilaspoika Jorma Salkosalo pitäessään mitalisteille puhetta.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.