Raahen Seudun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Suun­ni­tel­ma ja tauot hel­pot­ta­vat urakkaa

Ylioppilaskirjoitukset ovat tärkeä etappi, mutta eivät ne silti määritä kenenkään arvoa ihmisenä.

Lukiota käyvät abit jäivät viime viikon torstaina lukulomalleen. Nyt penkkareiden jälkeen pitäisi aloittaa puurtaminen ja loppukiri ylioppilaskokeisiin valmistautumisessa. Kuten ihmiset yleensäkin, osa abeista on järjestelmällisiä ja toisilta taas lukupäivien organisointi sujuu kehnommin.

Yhtä tärkeää kuin luku-urakan suunnitteleminen ja aikatauluttaminen on levosta ja palautumisesta huolehtiminen. Hyvä vinkki on rytmittää päiviä ulkoilulla tai liikunnalla. Se auttaa keskittymään ja parantaa myös yöunien laatua.

Jokainen nykylukiolainen tiedostaa ylioppilaskirjoitusten painoarvon jatko-opiskelupaikkaa haettaessa. Vuonna 2020 tehty korkeakoulujen opiskelijavalintauudistus kasvatti nimenomaan ylioppilastodistusten painoarvoa opiskelijavalinnoissa. Kyseessä on rankka urakka lukiolaiselle. Sittemmin on jo ehdotettu ylioppilaskirjoituksista luopumista kokonaan. Se tarkoittaisi toisenlaista ääripäätä opiskelijavalinnoissa. Silloin paineet siirtyisivät pääsykokeisiin ja valmennuskursseihin.

Täydellistä järjestelmää ei varmasti olekaan.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.