Mainos: Syksyn supertarjouksena Raahen Seutu Digi + Lehti 4 kk vain 49 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Täällä tehdään SSAB:n tu­le­vai­suut­ta – Hybrit pumppaa vihreää rautaa tonnin tun­nis­sa

SSAB:n HYBRIT-pilottilaitoksen seinässä lukee teksti Fossil-free steel – fossiilivapaa teräs. Lause osoittaa tulevaisuuteen, koska terästä ei seinien sisäpuolella tehdä, mutta fossiilivapaata rautaa kylläkin, kun tutkimuskampanjoita ajetaan.

Kiinnostus HYBRIT-pilottilaitosta kohtaan on kova. Viestintävastaava Åsa Bäcklin esittelee laitosta ja sen toimintaa työkseen.
Kiinnostus HYBRIT-pilottilaitosta kohtaan on kova. Viestintävastaava Åsa Bäcklin esittelee laitosta ja sen toimintaa työkseen.
Kuva: Vesa Joensuu

HYBRIT-laitoksen viestintävastaava Åsa Bäcklin havainnollistaa hiilivapaan raudan valmistusta: toisessa kädessä hänellä on ruskeita pellettipyörylöitä ja toisessa kädessä muuten samannäköisiä, mutta kevyempiä ja vaaleanharmaita rautasienipompuloita. HYBRITin elektrolyyserit ovat imaisseet pelleteistä hapen. Imurina toimii vety.

Laitoksen kahta elektrolyyseriä pääsee kurkistamaan ovelle, mutta sen pidemmälle HYBRITin uumeniin ei ole vierailla asiaa.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.