Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Tämä mei­kä­läi­nen maail­man­kan­sa­lai­nen uskoo tu­le­vai­suu­den tek­nii­kan rat­kai­se­van ym­pä­ris­tö­on­gel­mat

Susanna Salem näkee asuinmaassaan Sveitsissä paljon sellaista, mistä voisi ottaa opiksi Suomessa, kuten kansanäänestykset ja itsehallintoalueet. Sähköautoilija toivoisi sähköautojen yleistyvän Suomessa niin kuin ne ovat yleistyneet Euroopassa, joskin eniten hän uskoo etanoliautoihin. Tulevaisuuden tekniikka ratkaisee ongelmamme, uskoo hän.

Joillekin maailma on globaalimpi kuin toisille. Susanna Salem-Ahola, 49, syntyään Susanna Ahola, on yksi maailmankansalaisista. Genevessä asuva arkkitehtitoimistoyrittäjä puhuu lastensa kanssa suomea, miehensä kanssa englantia, kotiapulaisen kanssa espanjaa ja postinkantajan kanssa ranskaa. Hänen lapsensa puhuvat "pattijokea", englantia ja ranskaa, osa myös saksaa ja arabiaa.

– Kaikki kielten opiskelu on hyödyllistä. Koskaan ei tiedä, mistä kielestä on apua. Kielten opiskelu ei ole pelkkää kielen vaan kulttuurin, tapojen ja arvojen opiskelua, sanoo Salem.

Globaalisti ajatteleminen on se piirre, joka Susanna Salemin mielestä liittää hänet egyptiläiseen mieheensä.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.