Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Te-toi­mis­ton kah­dek­san asian­tun­ti­jaa siirtyy kuntien työl­li­syys­pal­ve­lui­hin

Maaliskuussa käynnistyvässä työllisyyskokeiluissa yhdistyvät uudella tavalla valtion ja kuntien resurssit. Resurssien yhdistyminen tarkoittaa te-toimiston osalta muun muassa henkilöstön siirtymistä työskentelemään kuntiin. Raaheen, Pyhäjoelle ja Siikajoen kuntiin siirtyy määräaikaisesti kahdeksan te-toimiston työntekijää osa- tai kokoaikaisesti. Mukana on te-asiantuntijoita sekä ammatinvalintapsykologi.

Kokeiluja on valmisteltu hyvässä yhteistyössä. Kunnat, Pohjois-Pohjanmaan te-toimisto ja ely-keskus yhdessä varmistavat asiakkaiden ja henkilöstön sujuvan siirtymisen kokeiluun. Henkilöstösiirtoihin liittyvät yhteistoimintaneuvottelut käytiin viime syksynä.

– Te-toimisto vastaa kokeilussakin henkilöstön palkkauskustannuksista sekä henkilöstöhallinnon tehtävistä. Päivittäinen arjen työnohjaus tulee jatkossa kunnista, kertoo palvelujohtaja Mari Tuomikoski te-toimistosta.

Kokeilussa työskenteleminen on koettu henkilöstön osaamisen kehittämisen näkökulmasta kiinnostavaksi.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.