Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Te­hok­kaam­mat konstit ovat tarpeen

Eläkeputken poistosta ei ole apua, ellei kuusikymppinen työhaluinen ja -kykyinen saa töitä.

Työllisyyden parantaminen on istuvan hallituksen tärkeimpiä tehtäviä. Eilen julkaistun Tilastokeskuksen työllisyystilaston mukaan Suomessa oli viime kuussa neljännes enemmän työttömiä kuin vuosi sitten. Samansuuntainen on tilanne omassa maakunnassamme. Raahen työttömyysaste oli nyt maakunnan kolmanneksi korkein. Pyhäjoella taas työttömien määrä oli kasvanut suhteellisesti eniten.

Koronalla on suuri vaikutus työttömyysasteen, mutta se ei ole ainoa Suomen työllisyyttä heikentävä tekijä. Kuukauden sisään olemme kuulleet UPM:n päätöksestä sulkea Kaipolan paperitehdas Jämsässä, Nesteen aikomuksesta sulkea jalostamo Naantalissa ja ruotsalaisen Scania-yhtiön ratkaisusta lopettaa bussikorituotanto Lahdessa. Kaikki päätökset vievät satoja teollisia työpaikkoja mennessään.

Kuluvalla hallituskaudella tavoitellaan 80 000 lisätyöllistä. Viime viikon budjettiriihessä hallitus listasi keinoja, joilla tavoitellaan työllisyyden  nostamista 31 000 – 36 000 lisätyöllisellä vuoteen 2029 mennessä.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehdet ke ja pe sekä arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi ke ja pe