Valmistuneet: Iso joukko uusia am­mat­ti­lai­sia val­mis­tui: Katso täältä nimet

Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Tek­nii­kal­la­kin voi lisätä tur­val­li­suut­ta

Maaseudulla on yleensä aina turvallisempaa kuin kaupungissa. Myös poliisin aktiivisuus vaikuttaa indeksiin.

Poliisin katuturvallisuusindeksi kertoo, että Raahen seutukunnan alueella katuturvallisuus, eli asukaslukuun suhteutettu rikosten määrä, vaihtelee runsaasti sekä kunnasta toiseen että vuodesta toiseen. Katuturvallisuusindeksi mittaa ensisijaisesti ulkoilmoissa tapahtuvia rikoksia, kuten pahoinpitelyjä, ryöstöjä, rattijuopumuksia ja ilkivaltaa. Sen sijaan henkirikokset ja seksuaalirikokset eivät vaikuta indeksilukuun, sillä ne tapahtuvat pääsääntöisesti sisällä yksityisissä tiloissa.

Valtakunnallisesti Suomen katuturvallisuus on parantunut viime vuosikymmenen aikana. Raahen seutukunnan alueella indeksi on vaihdellut menneen vuosikymmen aikana suurestikin. Raahen katuturvallisuusindeksi sijoittuu nyt jonnekin Kemin ja Rauman puoliväliin ja on samaa luokkaa Oulun tai Hämeenlinnan kanssa. Suomen kuntien keskiarvoon verrattuna Raahe oli viime vuonna hitusen keskimääräistä turvattomampi kaupunki, kun taas Siikajoella oli varsin turvallista. Eniten muutosta on tapahtunut Pyhäjoella, missä vuoden 2015 katuturvallisuusindeksi oli maalaiskunnaksi varsin matala, mutta viime vuonna se oli jo valtakunnan kärkeä. Tilanteen jyrkkää muutosta selittää ydinvoimalatyömaahan liittynyt häirintä ja ilkivalta vuonna 2015.

Katuturvallisuuteen voi vaikuttaa myös kuntateknisin toimin.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.