Raahen Seudun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ter­ve­tu­loa, muutkin kuin su­ku­lai­set

Kuka paketoisi matkailijoille ensi kesäksi vaikka Amazing Race Raahe -tyyppisen rastiradan?

Raahen alueella yöpyi viime kesänä noin 95 000 matkailijaa ja päiväseltään kaupungissa käväisi noin 100 000 vierailijaa. Matkailijoista tehdyn tutkimuksen mukaan kaupunkiimme tehdään huomattavan paljon sukulais- ja tuttavavierailuja. Yksinkertaistettuna se tarkoittaa, että entisessä kotikaupungissa pistäydytään lomalla ja sukulaisia tapaamassa yleensä Pekanpäivien aikaan.

Muualle muuttaneet ovat aina tervetulleita ja kaivattuja vieraita, mutta olisi suotavaa, että kaupunki nostaisi mainettaan kesäkohteena myös kaupunkia entuudestaan tuntemattomien keskuudessa. Meillä on vetovoimatekijöitä, kuten puu-Raahe ja saaristo, joita kannattaa markkinoida, mutta nekin pitäisi saada paketoitua matkailijoita houkutteleviksi tuotepaketeiksi. Esimerkiksi tänä vuonna käynnistynyt Pyörällä kuuhun -hanke voisi tuoda potentiaalisia pyörämatkailijoita alueelle, mutta ensin heidät täytyy saada tietoisiksi alueen palveluista.

Vanha Raahe kaipaa lisää yrityksiä, jotta se houkuttelisi rahaa kaupunkiin tuovia turisteja. Saaristo- ja vesistömatkailun puolella tarjontaa jo löytyykin, mutta aina ei aurinko paista eikä ole suppailusää.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.