Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

THL sel­vit­tää ai­kuis­väes­tön hy­vin­voin­tia laa­jal­la tut­ki­muk­sel­la – ­ky­se­ly­lo­mak­keen saa 85 000 hen­ki­löä

THL toteuttaa tänä syksynä laajan kansallisen Terve Suomi -tutkimuksen.

Asiasta kertovan tiedotteen mukaan kyselylomake lähetetään noin 66 000:lle satunnaisesti valitulle 20 vuotta täyttäneelle henkilölle syyskuun aikana. Näistä 10 000 henkilöä kutsutaan lisäksi maksuttomaan terveystarkastukseen alkuvuodesta 2023.

Syksyllä käynnistyy myös MoniSuomi-tutkimus, jossa terveyskysely lähetetään 18 600 Suomessa asuvalle, mutta ulkomailla syntyneelle aikuiselle. Tutkimuksen kysymykset ovat pääosin samoja kuin koko väestölle suunnatun tutkimuksen kysymykset. Näin tietoja voidaan verrata eri väestöryhmissä.

Osa kyselytutkimukseen osallistujista kutsutaan terveystarkastukseen. Kuvituskuva.
Osa kyselytutkimukseen osallistujista kutsutaan terveystarkastukseen. Kuvituskuva.
Kuva: Jussi Leinonen

Tutkimuksessa kerätään ajantasaista tietoa Suomessa asuvien aikuisten terveydentilasta, kansansairauksien riskitekijöistä, terveystottumuksista, elämänlaadusta, osallisuudesta ja toimintakyvystä sekä kokemuksista sosiaali- ja terveyspalveluista.

Vastaajat on poimittu satunnaisotannalla Digi- ja väestötietoviraston järjestelmistä. THL:n mukaan jokainen tutkimukseen valikoitunut edustaa alueensa samanikäisiä ja -sukupuolisia henkilöitä, eikä vastaajaa voi korvata toisella.

Tutkimuksen ensimmäiset tulokset julkaistaan ensi kevään aikana. Yksittäistä vastaajaa ei voi vastauksista tunnistaa.