Mainos: Raahen Seutu Digi talvitarjouksena 5 kk nyt vain 38,70 €! Tilaa tästä

THL: Suo­mes­sa on todettu 93 uutta ko­ro­na­vi­rus­tar­tun­taa – Poh­jois-Poh­jan­maal­la kaksi uutta ta­paus­ta, Lapissa yksi uusi tar­tun­ta

Suomessa on todettu 93 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Tartuntoja on todettu nyt yhteensä 8 430.

Pohjois-Suomessa uusia tartuntoja on todettu kolme kappaletta. Uusista tartunnoista kaksi on kirjattu Pohjois-Pohjanmaalla, jossa tartuntoja on todettu nyt yhteensä 181.  Pohjois-Pohjanmaan tartunnoista valtaosa on todettu Oulussa, jossa tartuntoja on kirjattu 112 kappaletta.

Lisäksi yksi uusista tartunnoista on kirjattu Lapissa, jossa tartuntojen kokonaismäärä on 89 kappaletta. Tartunta on kirjattu Lapin keskussairaalassa.

Länsi-Pohjassa tartuntatilanne on pysynyt ennallaan 152 kappaleessa. Myös Kainuussa on edelleen 87 tartuntaa.

THL kertoo, että keskiviikkona kirjatut tautitapaukset jakaantuvat reilun viikon mittaiselle ajanjaksolle. Lisäksi luvussa on mukana noin 10 tapausta, jotka jäivät puuttumaan tiistailta teknisen raportointiviiveen takia. 

THL kertoo tiedotteessaan, että nyt kirjatuista tapauksista noin 50 liittyy eri puolilla maata ilmenneisiin ryvästymiin. Tapaukset liittyvät esimerkiksi mikkeliläiseen jääkiekkojoukkueeseen, opiskelijoiden kokoontumisiin sekä Lahdessa ravintolasta alkunsa saaneeseen tartuntaketjuun. 

THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen toteaa, ettei epidemiatilanne ole ryvästymistä huolimatta oleellisesti muuttunut viime viikkojen aikana. 

– Tämän päivän korkea tartuntalukema selittyy pääosin jo tiedossa olleilla ryvästymillä. On tärkeää, että tartunnanjäljitys toimii alueilla tehokkaasti ja viiveettä, Puumalainen sanoo. 

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Suomessa yhteensä 337 henkilöä. Kuolemia on kirjattu yksi enemmän kuin THL:n edellisessä tilannekatsauksessa. 

Sairaalahoidossa olevien määrä on laskenut kuuteen, mikä on 10 vähemmän kuin maanantaisessa tilannekatsauksessa. 

THL päivittää tiedot sairaalahoidossa olevista ja kuolleista maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Juttua muokattu kello 14.46: Päivitetty sairaalahoidossa olevien määrä sekä koronakuolemien määrä. Lisätty myös THL:n Taneli Puumalaisen kommentit.