Raahen Seudun edus­kun­ta­vaa­li­ko­ne avautui – ­Vas­taa ja löydä sinulle sopivin eh­do­kas!

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Toi­meen­tu­lo­tu­ki­asiak­kaat saavat vä­li­ai­kais­ta epi­de­mia­kor­vaus­ta lop­pu­vuon­na – kor­vaus­ta ei tar­vit­se hakea erik­seen

Toimeentulotukiasiakkaat saavat väliaikaista epidemiakorvausta loppuvuonna. Väliaikaista epidemiakorvausta maksetaan loppuvuoden aikana niille toimeentulotuen asiakkaille, jotka ovat saaneet perustoimeentulotukea koronakevään aikana. Kela myöntää korvauksen automaattisesti niille, jotka ovat siihen oikeutettuja.

Eduskunta hyväksyi lain väliaikaisesta epidemiakorvauksesta keskiviikkona. Laki odottaa vielä presidentin vahvistusta.

Epidemiakorvaus tukee taloudellisesti heikoimmassa asemassa olevia henkilöitä ja perheitä tilanteessa, jossa koronaepidemiaan liittyneet rajoitustoimet ovat aiheuttaneet ylimääräisiä kustannuksia. Korvauksen määrä on 75 euroa kuukaudessa henkilöä kohden. Etuus on veroton. Se ei vaikuta toimeentulotukeen eikä muihinkaan tukiin.

Korvausta maksetaan neljän kuukauden ajalta, syyskuusta joulukuulle. Ensimmäinen maksupäivä on 16. lokakuuta, jolloin maksetaan syyskuun ja lokakuun korvaukset. Marraskuun korvaus maksetaan 16. marraskuuta ja joulukuun 16. joulukuuta.

Lue digiä _1 kk 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.