Mainos: Tilaa Raahen Seutu Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 3 kk 35,70 € + 2 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Toinen 4-ker­rok­si­nen lii­ke­ta­lo Här­kä­to­rin reu­nal­le - aal­to­pel­ti­sei­nä lähtee!

Vanhat puutalot väistyvät, kun Sovionkadun asuin- ja liiketalo saa jatkeen seuraavan vuoden aikana. Liiketalon aaltopeltiseinät katoavat heti, kun rakennukset liitetään yhteen. Tältä Härkätorin reunalle nouseva rakennuskokoisuus näyttää piirrettynä. Kuva: Rakennus Miilukangas
Vanhat puutalot väistyvät, kun Sovionkadun asuin- ja liiketalo saa jatkeen seuraavan vuoden aikana. Liiketalon aaltopeltiseinät katoavat heti, kun rakennukset liitetään yhteen.
Vanhat puutalot väistyvät, kun Sovionkadun asuin- ja liiketalo saa jatkeen seuraavan vuoden aikana. Liiketalon aaltopeltiseinät katoavat heti, kun rakennukset liitetään yhteen.

Härkätorin puiston laidalla olevaa liikennerakennusta jatketaan ensi kesään mennessä. Sovionkadun ja Palokunnankadun reunalta puretaan 3 puurakennusta uuden liiketalon tieltä.

Rakennus Miilukangas aloittaa korttelin kakkosvaiheen rakentamisen heti, kun ensimmäinen vaihe on saatu päätökseen ja lupa-asiat ovat kunnossa. Toimitusjohtaja Kalevi Niskalan mukaan uutta 2017 neliömetrin suuruista liike- ja asuinkerrostaloa ryhdytään rakentamaan heinäkuun 1. päivänä.

Sovionkadun pohjoisreunalle syntyy yhtenäinen kymmeniä metrejä pitkä rakennuskolossi, sillä Miilukangas rakentaa pian valmistuvan talon jatkeeksi toisen vaalean 4-kerroksisen liike- ja asuinkerrostalon.

As Oy Reiponportin Sovionkadun puoleinen aaltopeltiseinä puretaan, kun rakennukset kiinnitetään yhteen. Myös Reiponkadulla oleva aaltopeltiseinä häviää, kunhan korttelin kolmanteen rakennusvaiheeseen päästään.

Rakennusyhtiö on hakenut Raahen kaupungilta poikkeamislupaa, sillä uusi rakennus ylittää tontin rakennusoikeuden yli 200 neliömetrillä. Lisäneliöt tulevat kolmanteen ja neljänteen kerrokseen, minne rakennetaan pieniä kaupunkiasuntoja, käytännössä yksiöitä, kaksioita ja kolmioita, joissa on suuret lasitetut parvekkeet. Rakennuksen sisäpihalla oleva porraskäytävä ei mahdu kaavoitettuun tilaan, vaan se sijoittuu ulommas kuin alun perin suunniteltiin. Raahen kaupunginhallitus on myöntänyt poikkeamisluvan.

Kalevi Niskalan mukaan lisäneliöitä otetaan saman korttelin naapuritontilta Reiponkadulta, jonne ei mahdu sitä määrää neliöitä, kuin sinne on kaavoitettu. Korttelin yhteenlaskettu asuinkerrosala aiotaan pitää kaavoituksen mukaisena.

Raahen kaupunginhallituksen puheenjohtajan Jarmo Myllymäen mukaan kaupunginhallituksessa on suhtauduttu hankkeeseen myönteisesti ja peukutettu sitä, että kaupunkikeskus kehittyy.

Myllymäen mukaan eniten hallituksessa keskustelutti kortteliin liittynyt pakkolunastuspäätös. Kaupunki joutui joulun alla pakkolunastamaan yhden Palokunnankadun puutalon omistajiltaan, jotta kortteli saatiin liikerakennuskäyttöön.

Niskalan mukaan tänä kesänä valmistuvan liikerakennuksen katutasoon siirtyy Raahessa jo nykyisin toimivia yrityksiä.

– Ne, jotka tulevat, vaihtavat kivijalasta toisen. Olemme käyneet kaikkien julkisuudessa toiveissa olleiden yritysten kanssa neuvotteluja, mutta uusia toimijoita on aika vaikea saada Raaheen, neuvotteluja kuitenkin jatketaan koko ajan, Niskala kertoo.