Tolpat on, valoja ei – ohi­tus­kais­tan valoja odo­tel­laan

Ohituskaistan Hummastinvaaran puoleisen pään tievalot kytketään valaisemaan ensi viikolla. Toisen pään valot tulevat joulukuussa.
Ohituskaistan Hummastinvaaran puoleisen pään tievalot kytketään valaisemaan ensi viikolla. Toisen pään valot tulevat joulukuussa.

Kasitien parannustyöt Raahen ja Oulun välillä ovat päättymässä. Töitä tehdään enää siltatyömailla. Autoilijoita on ihmetyttänyt se, etteivät ohituskaistan päissä olevat valmiit tievalot pala. Ohituskaistan kaiteiden päät keskellä tietä koetaan nyt pimeään aikaan ja sumussa erittäin vaarallisiksi.

Missä vika, miksi valot eivät pala, Liikenneviraston projektipäällikkö Jukka Päkkilä?

–Valaistus on todellakin valmis, mutta sähköliittymän kytkentää odotetaan. Valaistushan on tehty ohituskaistojen alkupäihin, mutta lamput ovat pimeinä.

Koska valot syttyvät?

–Eteläpäähän saadaan valot ensi viikon aikana. Pohjoispäähän joudutaan rakentamaan muuntamo, ja sinne valot tulevat vasta joulukuussa. Tämä on valitettavaa ja harmittavaa.

Miten näin pääsi käymään?

–Sähköliittymän pitkä toimitusaika on tullut tien urakoijalle yllätyksenä. Liittymän toimittaa Elenia.

Tien urakoinut Sundström lienee kuitenkin kokenut urakoija?

–Kyllä.

Kasitien ohituskaista on ensimmäinen alueellamme. Ajajat vasta totuttelevat sellaisella ajoon. Onko liikennevirasto saanut palautetta vaarallisiksi koetuista kaiteista keskellä tietä?

–Ei. Hummastinvaaralle on tehty tavanomainen ratkaisu. Sinne lisätään vielä ohituskieltomerkit ennen kaiteen alkua.

Kaikki eivät ole viehättyneitä kaistojen välissä oleviin kaiteisiin. Oliko ne pakko rakentaa?

–Ohituskaista on tehty liikenneviraston yleisten suunnitteluohjeiden mukaan niin kuin muuallakin.

Jotkut ajajat ovat kokeneet, että ohituskaista eli vasen kaista olisi kapeampi kuin oikea kaista, ja se koetaan turvattomaksi etenkin rekkaa ohittaessa. Onko tämä totta vai kuvittelua?

–Ei se kapeampi ole, mutta kun vasemmalla puolella on kaide, se voi tuntua kapeammalta. Kaistaleveys on aivan sama.