Mainos: Tutustu Raahen Seutu Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Torsot pimiät – ihan turhaan

Jo saavutetulla rokotuskattavuudella ulkoilmatapahtumien perumisessa ei ole mitään järkeä.

Hallituksen koronalinjan tempoilusta huolimatta Suomi alkaa hiljalleen avautua ja rajoituksista ollaan luopumassa. Kahden metrin turvavälistä luovutaan kulttuuritapahtumissa, eikä kahdesti rokotettujen tarvitse juosta testiin pienen nuhan takia tai jäädä karanteeniin altistumisen jälkeen.

Koronapotilaat eivät erityisemmin kuormita sairaanhoitoa, tosin testaaminen ja jäljitys kuormittavat turhankin paljon. Suomen suurimmissa kaupungeissa ehdotetaankin tartunnanjäljityksen kohdentamista vain erityisen tartuntariskin tilanteisiin. Hyvä niin, sitähän tällä rokottamisella on tavoiteltu. Rokotettujen on jo aika päästä palaamaan normaaliin.

Siihen peilaten meneillään olevien Raahen pimiöiden järjestäminen ilman Löylykylää, Rompetoria ja markkinoita tuntuu varsin omituiselta ratkaisulta. Paljon hankalammassa koronatilanteessa ollut Oulu pystyi järjestämään kansainväliset suurmarkkinansa ja Kuuska soi -tapahtumansa tuhansille ihmisille elokuun loppupuolella. Ulkoilmamarkkinoilla jo rokotetun riski sairastua koronaan ei ole sen suurempi kuin lounaalla, kauppareissulla tai vaikka pesiskatsomossa.

Lue tämä ja muut Raahen alueen uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_