Tu­le­vai­suus­lau­ta­kun­nan Törmi alkanee nauttia osa-ai­ka­työ­palk­kio­ta ensi vuonna

Paavo Törmi on halukas johtamaan Raahen kaupungin tulevaisuuslautakunta osa-aikatyönä vuoden alusta lähtien.
Paavo Törmi on halukas johtamaan Raahen kaupungin tulevaisuuslautakunta osa-aikatyönä vuoden alusta lähtien.

Tulevaisuuslautakunnan puheenjohtaja Paavo Törmi (sd) alkaa saada osa-aikaista kuukausipalkkiota, jos kaupunginvaltuusto hyväksyy kunnanhallituksen esityksen asiasta.

Törmi seuraa Raahen kaupunginhallituksen Jarmo Myllymäen (kesk) jalanjälkiä. Myllymäki on toiminut osa-aikaisena puheenjohtajana kesästä lähtien.

Raahen kaupunginvaltuuston viime vuoden maaliskuussa hyväksymän kaupungin uuden hallintosäännön mukaan niin kaupunginhallituksen kuin lautakuntienkin puheenjohtajuudet voi hoitaa osa-aikatyönä.

Palkkiosäännön mukaan kaupunginhallituksen puheenjohtajalle maksetaan osa-aikatyöstä kuukausipalkkiona 2 000 euroa ja lautakunnan puheenjohtajille 500 euroa. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja saa siis yhteensä 24 000 euron vuosikorvauksen kaupungin luottamusmiehenä tekemästään työstä ja lautakunnan puheenjohtaja 6 000 euron vuosikorvauksen.

Osa-aikaiset, kuukausipalkkiota nauttivat puheenjohtajat menettävät palkkiosäännön määrittelemän vuosipalkkion. Lautakunnan puheenjohtajalla, kuten kehittämislautakunnan puheenjohtajalla Antero Aulakoskella ja rakennetun ympäristön lautakunnan puheenjohtajalla Niilo Ojalalla, vuosipalkkio on 2 500 ja kaupunginhallituksen puheenjohtajalla se olisi 5 500 euroa.

Osapäivätyöhön suostuneet puheenjohtajat menettävät kokouksista maksetut kokouspalkkiot, eikä heille makseta ansionmenetyskorvauksia.

Puheenjohtajille maksetaan lautakunnan kokouksesta 120 euron kokouspalkkio ja kaupunginhallituksen kokouksesta 150 euron kokouspalkkio, elleivät he hoida tehtävää osa-aikatyönä.

Jos kokous kestää yli 3 tuntia, korotetaan peruspalkkioita, joka on 100 euroa, 50 prosentilla jokaiselta alkavalta tunnilta, jonka henkilö on kokouksessa.

Vuosipalkkiotehtäviin sisältyy kokouksiin valmistautuminen, asioihin perehtyminen, tiedottaminen ja paljon muuta aina onnittelukäynteihin saakka.

Radiotoimittajana työskentelevä Paavo Törmi kertoo, että lautakunnan puheenjohtajuus, kuten esimerkiksi kokousten valmistelu ja kokoukset, vie paljon aikaa. Hänellä ei ole kuitenkaan tarkoitus vähentää radiotoimittajan työtään lainkaan.